Шефът на американската банка JP Morgan Chase Джейми Даймън се

...
Шефът на американската банка JP Morgan Chase Джейми Даймън се
Коментари Харесай

Шефът на JP Morgan със светкавично извинение, след като се пошегува с Пекин

Шефът на американската банка JP Morgan Chase Джейми Даймън се извини за коментара си, че неговата банка ще надживее Комунистическата партия на Китай, съобщи Би Би Си.

Коментарът на Даймън провокира реакции в Китай, като редица специалисти предизвестиха, че те могат да застрашат упоритостите на банката в страната.

„ Съжалявам, не трябваше да върша този коментар “, съобщи Даймън по-малко от 24 часа, след първото си изявление.

Той съобщи, че просто е желал да „ подчертае силата и устойчивостта “ на банката, която през август получи позволение да стане първият напълно изцяло задграничен притежател на капиталов медиатор за търговия с скъпи бумаги в страната.

Изказването на шефа на JP Morgan пристигна по време на конференция в Бостънския лицей, където Даймън бе измежду участниците в изявленията с основни изпълнителни шефове.

„ Пошегувах се оня ден, че комунистическата партия чества своята 100-годишнина - JPMorgan също. Бих се обзаложил, че ще издържим по-дълго “, съобщи той. „ Не мога да кажа това в Китай. Те евентуално по този начин или другояче слушат “, добави Даймън.

Редакторът на държавната медия „ Глобал таймс “ Ху Сиджин реагира бързо на изявлението. „ Мисли в дълготраен проект. Аз би заложил, че Комунистическата партия на Китай ще надживее Съединени американски щати “, написа той в Twitter.

„ Съжалявам за скорошния си коментар, тъй като в никакъв случай не е вярно да се шегуваш или да очерняш, която и да е група хора, без значение дали е страна, нейно управление или която и да е част от обществото и културата “, сподели Даймън, поднасяйки извинението си към Китай.

„ Говоренето по този метод може да отнеме от градивния и логичен разговор в обществото, който в този момент е нужен повече от всеки път “, добави той.

Есвар Прасад, професор в университета Корнел, сподели, че бързото опрощение на Даймън има за цел да смекчи вредите, които може да понесе банката.

„ Извинението на Даймън демонстрира степента на почитание, която задграничните компании би трябвало да проявят към китайското държавно управление, с цел да запазят достъпа си до пазарите на страната “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР