Шедьоври на българската и чуждата литература бяха дарени на лишените

...
Шедьоври на българската и чуждата литература бяха дарени на лишените
Коментари Харесай

Следователи и прокурори дариха книги на затворници в Бургас

Шедьоври на българската и непознатата литература бяха дарени на лишените от независимост в Бургас. Книгите са събрани от прокурори и следователи, които работят в Бургаския апелативен регион. Дарението включва енциклопедии, учебници, българска литература и международни бестселъри.
Произведения на Валери Петров, Николай Хайтов, Людмила Филипова, Георги Господинов, Калин Терзийски, Габриел Маркес, Мери Шели, Умберто Еко, Дан Браун, Ъруин Шоу, Михаил Булгаков, Айзък Азимов, Паулу Коелю и доста други създатели, ще попълнят библиотеката на пандиза в Бургас.

Техният брой е над 220, а самодейността се е трансформирала в традиция за Апелативната прокуратура в града. При връчването на книгите стана ясно, че те са събирани от прокурори от Апелативна прокуратура Бургас, Окръжните прокуратури и следствени отдели в Бургас и Ямбол, както и от Районните прокуратури.
Оказа се, че прокурори и следователи от Сливен също събират книги, които ще се употребяват от пандиза в града. „ Даряваме международната класика, българската класика, научнопопулярни издания и енциклопедии. Събрани са творби от доста високо равнище и се надяваме те да бъдат потребни за ограмотяването, образованието и социализацията на лишените от независимост “, сподели при връчването на дарението административният началник на Апелативна прокуратура Любомир Петров.

Неговата заместничка Иванка Козарова добави:„ Надявам се подбраните творби да провокират интерес. Чрез тях Апелативна прокуратура – Бургас се старае да подкрепи корекционната активност на администрацията в пандиза, защото една от главните цели на наказването е превъзпитание в съблюдаване на законите и положителните нрави “.
При връчване на книгите, дарителският акт беше подписан от Любомир Петров и Бранимир Мангъров, шеф на пандиза в града.

Бранимир Мангъров показа, че в Бургаския затвор има няколко библиотеки. Освен в главния корпус, места за четене на книги има и в трите затворнически общежития.
Мотото на акцията тази година е „ Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР