Шатри са готови да покрият улица Граф Игнатиев в София,

...
Шатри са готови да покрият улица Граф Игнатиев в София,
Коментари Харесай

Покриват с шатри „Граф Игнатиев” при лошо време

Шатри са подготвени да покрият улица „ Граф Игнатиев ” в София, с цел да завърши ремонтът в период, в случай че времето се скапе , а към трамвайните релси ще има спомагателни линии от паваж, с цел да се понижи разстoянието сред виброизолиращата поставка и останалата настилка. Това заяви заместник-кметът по превоза – Евгени Крусев.

Възложеният от кмета Йорданка Фандъкова надзор на контрола по „ Графа ” е открил, че.. . по обекта има още работа. А материалите, които се влагат дават отговор на стандартите, заяви Евгени Крусев.

„ Предвид обстоятелството, че към този момент се намираме в края на октомври, изпълнителят има уговорката и ние ще пожелаваме от него, даже и да се влошат метереологичните условия да се подходи с шатри, които да бъдат ситуирани, в случай че забележим прогноза за дълготрайно нарушение на времето ”, изясни Крусев.

Релсовият път по улицата към този момент е обвързван напълно и скоро трамваите ще бъдат пуснато, само че още тъкмо дата няма. Ще има обаче в допълнение уплътняване на трасето...с още паваж.-->

„ На база разисквания с всички специалисти, проектанти, надзорници, се взе решение да се разпореди на основния реализатор на обекта, към релсите да се изпълнят линии от съответния тип паваж. Така да се понижи дистанцията сред гумената виброизолираща част и съответната настилка. Изпълнителят сега прави планове по какъв начин това да стане оптимално качествено и дали това ще наложи в допълнение удължение на периодите ”, разясни още Крусев.

Представител на компанията, доставил виброизолационните подложки, е бил на обекта. Той нямал съвсем никакви забележки към строителя по какъв начин ги слагат, сподели още Крусев. А на настояванията за оставката му, той може да отговори единствено с работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР