Шарп заяви, че доклад е установил, че е нарушил правителствения

...
Шарп заяви, че доклад е установил, че е нарушил правителствения
Коментари Харесай

Шефът на Би Би Си подаде оставка след разкрития за конфликт на интереси

Шарп съобщи, че отчет е открил, че е нарушил държавния кодекс за назначенията в обществения бранш, само че съобщи, че това е било " по нехайство ".

Въпросът е " отвличал вниманието " на Би Би Си и по тази причина тази заран той подаде оставка като ръководител на Би Би Си, пишат медиите на Острова.

Шарп съобщи, че ще остане на поста си, до момента в който не бъде открит негов заместител.

" За мен беше чест да ръководя тази невероятна организация ", добави той.

Той беше замесен в спор по отношение на назначението му на поста в Би Би Си от януари, когато беше обявено, че е оказал помощ за улеснението на гаранция за заем от 800 000 паунда за Борис Джонсън - единствено няколко седмици преди някогашният министър-председател на Англия да назначи Шарп в Би Би Си.

Джонсън остави без коментар протичащото се, когато бе запитан за Шарп тази заран, до момента в който напускаше дома си, заяви Sky News.

През същия месец беше оповестено следствие на назначението на Шарп от комисаря по обществените назначения, само че комисарят Уилям Шоукрос си направи самоотвод от процеса заради " контакт " сред него и ръководителя на Би Би Си.

Разследването беше оповестено тази заран от комисаря по обществените назначения.

В него се показва, че Шарп е споделил на Джонсън, че желае да кандидатства за позицията на ръководител на Би Би Си през ноември 2020 година

Той също по този начин е споделил на министър-председателя, преди да се проведат каквито и да било изявленията, че ще се срещне със секретаря на кабинета Саймън Кейс, с цел да се опита да запознае Джонсън с човек, който е направил " предложение ", че " може да помогне на някогашния министър-председател с персоналните му финанси ".

Всички тези обстоятелства не са били разкрити пред държавното управление, когато претендентите за председателския пост в Би Би Си са били помолени да оповестят евентуалните спорове на ползи.

Позицията на Шарп бе подложена на спомагателен надзор през март след отстраняването на Гари Линекер поради туит, в който подлага на критика държавната политика за даване на леговище - решение, което провокира необятен спор за безпристрастността на Би Би Си.

Критиците на работата на Би Би Си по този въпрос опълчиха отстраняването на Линекер на метода, по който бяха прегледани обвиняванията против Шарп, като показаха, че ръководителят е могъл да остане на поста си макар продължаващите следствия.

В изказване Тим Дейви, общоприет шеф на Би Би Си, съобщи: " От името на управлението на Би Би Си бих желал да благодаря на Ричард за службата му в Би Би Си и за устрема и интелекта, които вложи в работата си като ръководител. Работата с него през последните две години беше удовлетворяваща и Ричард има забележителен принос за трансформацията и триумфа на Би Би Си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР