Шарли Ебдо: Вие сте копелета... Вие сте кучи синове... Така

...
Шарли Ебдо: Вие сте копелета... Вие сте кучи синове... Така
Коментари Харесай

Франция разследва за реч на омразата турски политик, нарекъл Шарли Ебдо ``кучи синове`` и ``копелета`` |

" Шарли Ебдо: Вие сте копелета... Вие сте кучи синове... " Така реагира в Twitter турският заместник-министър на културата Сердар Чам на карикатурата във френското сатирично издание, която пародира президента Реджеп Ердоган.

Ердоган подвига бурката на жена, която му слугува и очарован от голия й гъз, декларира: " Ехаа! Пророкът! "

Непримиримият и язвителен жанр на изданието разгневи управляващите в Анкара, стигна се и до повикване на изпълняващия длъжността дипломат на Франция в турското външно министерство.

Но и в Париж не царува безмълвие. Заради обидите " копелета " и " кучи синове "  ръководителят на френската междупарламентарна комисия за битка с расизма и нетърпимостта Фредерик Потие ще подаде правосъдна тъжба срещу турския заместник-министър на културата. 

Недостойно е в сегашния подтекст - когато тече правосъдният развой за терористичната офанзива против редакцията на Шарли Ебдо и когато сме очевидци на нещастието с убийството на френския преподавател -  да се налива масло в огъня и да се заплашва редакцията на изданието, съобщи Потие.

Ръководителят на междупарламентарна комисия за битка с расизма се обърна и непосредствено към Twitter, като попита по какъв начин сходни " отвратителни изказвания на турски политик " са в сходство с разпоредбите на обществената мрежа.

Няма да се поддадем на опитите за заплашване, сподели още Фредерик Потие, представен от RFI.

A Шарли Ебдо публукува и видео версия на карикатурата, която ядоса публична Анкара.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР