Шарл Мишел каза, че иска да се проучи идеята за

...
Шарл Мишел каза, че иска да се проучи идеята за
Коментари Харесай

Шарл Мишел: ЕС да използва конфискуваните руски активи за възстановяване на Украйна

Шарл Мишел сподели, че желае да се изследва концепцията за интензивно ръководство на замразените активи на Руската централна банка за генериране на облаги, които по-късно могат да бъдат предопределени за старания за възобновяване на Украйна.

 

" Това е въпрос на правдивост и почтеност. Това би трябвало да се направи в сходство със законовите правила – това е доста ясно ", уточни Мишел в изявление за " Файненшъл таймс ".

 

Мишел сподели още, че чака водачите на Европейски Съюз да " дадат прочут подтик " на полемиките. Той добави, че макар правните спънки за конфискуване на активите, има " сериозен политически интерес да се реализира прогрес по въпроса и да се реализира резултат ".

 

Европейски Съюз и неговите съдружници замразиха стотици милиарди долари валутни запаси в задгранични сметки на Руската централна банка при започване на военната инвазия в Украйна, почнала в края на февруари предходната година. Впоследствие Москва съобщи, че посредством тези наказания са били замразили към 300 милиарда $ от валутните запаси на централната банка, добавя БНР.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР