Шарл Льоклер ще стартира от първа позиция в Гран При

...
Шарл Льоклер ще стартира от първа позиция в Гран При
Коментари Харесай

Льоклер изпревари Верстапен за втори полпозишън през сезона

Шарл Льоклер ще започва от първа позиция в Гран При на Австралия, откакто завоюва квалификацията за надпреварата в Мелбърн.

Пилотът на Ферари, който бе най-бърз във втората свободна подготовка, продължи със мощното си показване от началото на сезона, като записа втори полпозишън през акцията след този на старта в Бахрейн, където съумя и да завоюва надпреварата. Монегаскът приключи с впечатляващото време от 1:17.868 сек, на близо три десети пред международния първенец Макс Верстапен с Ред Бул. Трети в утрешния ден ще започва съотборникът на нидерландеца Серхио Перес.

Водачът след последната свободна подготовка Ландо Норис с МакЛарън остана четвърти в квалификацията, до момента в който седемкратният отличник на планетата Люис Хамилтън с Мерцедес най-накрая имаше мотиви за наслада след петото си място. Британецът бе седми, 13-и и осми в трите тренировки, само че съумя да се подреди пети за неделния старт на „ Албърт Парк “. Топ 10 допълниха още съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел, Даниел Рикардо (МакЛарън), Естебан Окон (Алпин), Карлос Сайнц (Ферари) и Фернандо Алонсо (Алпин).

Льоклер води на Сайнц с 12 точки в генералното класиране след първите два старта, до момента в който Верстапен е трети на 18 от върха. Състезанието за Голямата премия на Австралия е на следващия ден, 10 април, от 08:00 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР