Шарл Леклер завърши втората свободна тренировка преди Гран При на

...
Шарл Леклер завърши втората свободна тренировка преди Гран При на
Коментари Харесай

Леклер: Няма чудо, което да ни помогне срещу Ред Бул в Маями

Шарл Леклер приключи втората свободна подготовка преди Гран При на Маями с удар в стената на седмия завой, а преди този момент той бе постигнал време, което му бе задоволително да го класира на третото място в сесията. Монегаскът записва пасив от 0.468 секунди по отношение на най-бързия в тренировката Макс Верстапен, който сложи нов връх на трасето в нея.
 Верстапен с нов връх във втората подготовка в Маями, Леклер се удари в стената Верстапен с нов връх във втората подготовка в Маями, Леклер се удари в стената
Пред медиите в края на петъчния ден в Маями Леклер разяснява какви съгласно него са възможностите на Ферари да се пребори с Ред Бул този уикенд и съобщи, че „ биковете “ ще бъдат доста сложни за побеждаване в Южна Флорида. Монегаскът даже добави, че и знамение може да не бъде задоволително за Ферари да победи Ред Бул този уикенд, изключително в спортно движение.

„ От позиция спортното движение не мисля, че имаме някакъв прикрит и вълшебен коз, който да ни разреши да се преборим с тях. Не мисля, че ще сме покрай Ред Бул. Усещането в една обиколка е положително, само че в спортните симулации ние бяхме надалеч зад Ред Бул, които са в лична лига. Определено би трябвало да потърсим още скорост в дългите серии, в квалификационните симулации сме съвсем на лимита “, изясни Леклер.
 Леклер с нова скоростна кутия в Маями Леклер с нова скоростна кутия в Маями
Той също по този начин разяснява и своя удар в стената на седмия завой и показа, че поради неустойчивостта в задницата е изтървал спортната линия в кривата и е изгубил всякакво сцепление.

„ Като цяло беше комплицирано тъй като имаше единствено една добра линия и отвън нея сцеплението беше доста ниско. Общо взето това стана с мен. Натиснах малко повече, задницата сервира, след което я хванах, само че към този момент бях отвън идеалната линия и нямах никакво сцепление и се ударих. Поне вредите не са огромни. Очевидно предното дясно окачване се строши, само че също така нямаше провали по задния край, което е значимото “, сподели Леклер.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР