Шарл Леклер с Ферари завърши втори в Гран При на

...
Шарл Леклер с Ферари завърши втори в Гран При на
Коментари Харесай

Леклер: Надявам се догодина да минем по-напред

Шарл Леклер с Ферари приключи втори в Гран При на Абу Даби, което му подсигурява второто място в крайното класиране за сезон 2022 във Формула 1.

„ Получи се доста добре, на 100 % бях сигурен, че ще успеем – разяснява след финала триумфа си Шарл. – Направихме съвършено съревнование, въпреки и единствено с един бокс против двата на Чеко. Знаех, че единственият метод да победя Перес щеше да е с запазване на гумите и тактика. Заложихме на едно прекъсване и се получи. ”

Леклер разяснява и второто си място в крайното класиране за годината.
 Верстапен с 15-та победа за 2022 година, Леклер е вицешампион във Формула 1 Верстапен с 15-та победа за 2022 година, Леклер е вицешампион във Формула 1
„ Надявам се, че следващата година ще създадем крачка напред от втората позиция към върха – добави Леклер. – В съпоставяне с това къде бяхме предходната година, в този момент постигнахме напредък. Ще работим интензивно през зимната пауза, с цел да догоним Ред Бул. ”
 Перес: Дадох всичко от себе си Перес: Дадох всичко от себе си
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР