Шапките са моден аксесоар, към който дамите често посята и

...
Шапките са моден аксесоар, към който дамите често посята и
Коментари Харесай

Защо дамите от кралския двор носят шапчици

Шапките са фешън аксесоар , към който дамите постоянно посята и през лятото, и през зимата. Но тези от кралския двор имат особено увлечение към тях и ги носят на съвсем всяко събитие. Това ни навежда на мисълта, че не приказваме просто за жанр и фешън хрумки, а за традиция.

В кралския протокол има предписание, което датира от 50-те години на предишния век и то гласи, че дамите би трябвало да прикриват косите си и да носят шапки. Ако тогава това предписание е важало и за всекидневието, през днешния ден се отнася единствено за по-официални случаи.

Носенето на шапка още от тези време се счита за знак на статут в обществото. С нея се реализира комплектност на тоалета, по тази причина тя постоянно би трябвало да е в звук с облеклата.
 Снимка 419156

А качествените шапки, правени по поръчка, са сложни за имитация и много скъпи. Така дамите от кралския двор елементарно съумяват да се откроят от простолюдието .

Шапките се носят на събития навън, които се организират денем. За вечерни събития на закрито, които изискват и по-официален дрескод, не е признато да участват като част от тоалета. Тогава се заменят от тиари.
 Снимка 420292

Шапките са част и от английската просвета и обичаи и се носят доста по-често от британските дами, в сравнение с от други. На събития като чаени празненства на аристократи всяка се старае да блесне с най-екстравагантния модел шапка. Да не приказваме за конните надпревари, като Royal Ascot, което се трансформира в церемониал на шапките.

Има и едно златно предписание при избора на аксесоара за глава - в случай че тоалетът е с по-сложна кройка и богата украса, шапката е по-обикновена. А в случай че роклята е семпла, тогава въображението се развихря върху главата на дамата, написа Bustle.
 Какво закусва кралицата
Какво закусва кралицата

Вероятно и ние сме хапнали същото

Когато приказва за традиция в носенето на шапки, несъмнено не трябва да се ограничаваме единствено до английския кралски двор. Дамите и от останалите европейски кралски фамилии са припознали този табиет, а Първата дама на Съединени американски щати Мелания Тръмп също се появи като фен на този моден аксесоар .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР