Шапка за нос?! Стига бе! Да, точно така! Нестандартният аксесоар

...
Шапка за нос?! Стига бе! Да, точно така! Нестандартният аксесоар
Коментари Харесай

Шапка за нос пази от настинка

Шапка за нос?! Стига бе! Да, тъкмо по този начин! Нестандартният аксесоар се продава като топъл самун във Великбритания. Заради неприятното време на Острова, предприемчиви тъговци пуснаха продукта още предходната есен и досега доста хора разчитат на него, с цел да не настинат в студените дни.

Като има шапка за глава, за какво не и да няма и таква за нос? Както единият орган има потребност от топлота при по-ниски температури, по този начин и другият. На тази теза са създателите на "Nose Warmer Company " - компанията, която се специализира в изработването на плетени "шапки " или "капачки " за нос, които да пазят носа на хората през есента и зимата.

Реално видяно, концепцията на тези запалянковци не е по никакъв начин неприятна, тъй като доста хора у нас и на Острова страдат от синузит и настиват от най-малкото излагане на мраз. А всеки знае, че при студени крайници и почервенял нос, вирусите нападат по-лесно организма.

Плетенето на шапчиците за нос стартира на смешка и бързо се развива. В началото една жена взема решение да си направи въпросната "капачка " на една кука и да опитва да я носи, тъй като доста постоянно подсмърча и боледува. После с удивление открива, че хората към нея й поръчват да им създаде и на тях, тъй като имат сходен проблем.

Шапчицата, която несъмнено баба ви може да изплете за 10 минути, коства 8,95 евро в Амазон. Тя е направена от мека, хипоалергенна прежда в разнообразни разцветки, която ви разрешава да дишате умерено. От двете й страни има въженца, с които си я прикрепяте на лицето сходно на здравна маска.

След появяването на плетените шапки през есента на 2018-а, други търговци копират концепцията и вършат сходни на тези, само че от различен материал - памук, еластан и филц, само че те са много по-неудобни и изпотяват повече носа.

Бихте ли носили сходно нещо на носа си, с цел да се предпазите от простуда?!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР