Шантажира, за да атакува Украйна, прилага и енергиен шантаж. Шантажира

...
Шантажира, за да атакува Украйна, прилага и енергиен шантаж. Шантажира
Коментари Харесай

Петро Порошенко: Путин е луд маниак - шантажира, плаши и изнудва

Шантажира, с цел да нападна Украйна, ползва и енергиен шантаж. Шантажира с настъпващата зима, плаши с апетит, блокира украинските пристанища, а в този момент прибягва и до нуклеарен шантаж, употребявайки Запорожката АЕЦ, уточни той.

Искам да напомня, че сходно изнудване имаше и когато Украйна непринудено се отхвърли от третия по величина нуклеарен боеприпас в света. Как можем да отговорим на всичко това? Само по един метод: Путин няма да употребява нуклеарно оръжие, в случай че Западът недвусмислено удостовери, че отговорът при положение на удар ще бъде корав. Това би било самоубийство от страна на Путин, сподели още някогашният украински президент.

Именно това е единственият метод той да бъде спрян, откакто разиграва сходен сюжет. Всички нуклеарни сили в света би трябвало да излязат със взаимно изказване, в което да заявяват, че тяхната реакция ще бъде бърза и решителна.

Ние в Украйна не се опасяваме от нуклеарна офанзива – въпреки че в случай че Путин реши да употребява нуклеарно оръжие, най-вероятно ще го насочи против Киев, където ще бъда и аз самият. Не ни е боязън и това въобще няма да избави задника на Путин, безапелационен е Порошенко.

Той разяснява и така нататък референдуми: Преди всичко това не са никакви „ референдуми “. Изобщо не можем да приказваме за обединен национален избор, тъй като е невероятно да се провеждат такива референдуми за 48 часа. Ако погледнем опита на една Швейцария да вземем за пример, ще забележим, че естествен референдум се приготвя месеци наред, даже години.

 

Второ: аз съм безусловно сигурен, че Конституционният съд на Украйна ще постъпи както и в тази ситуация с Крим през 2014 по време на моя мандат. Защото това е безусловно противоконституционно. И трето: това е съветски трик, който има за цел да се легитимира наличието на съветските елементи, както и да се даде съображение на Кремъл да брани, в това число с нуклеарно оръжие, териториите, завзети от Путин с тези псевдореферендуми.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР