Шансовете за съставяне на правителство в този парламент с втория

...
Шансовете за съставяне на правителство в този парламент с втория
Коментари Харесай

След ваканцията: Партиите твърдо поеха курс към третия мандат

Шансовете за сформиране на държавно управление в този парламент с втория и третия мандат се трансфораха в акцент в декларациите на обособените парламентарни групи, с които политическите сили откриха политическият сезон. В прорез с традицията, първи взеха думата от " Продължаваме промяната " (ПП).

Номинираният за министър председател Николай Денков даде главната цел на партията:  " Кое е най-важното, което можем да свършим през тази сесия? Отговорът е един – това е да изберем постоянно държавно управление ".

И прикани за поддръжка за техния мандат и тяхната декларация с цели, тъй като те били общи.

Отговорът на ГЕРБ Тома Биков:  

" Държавата не може да се ръководи от декларация. Каквото и да пишат в нея, колкото и хубаво да е написана, а повярвайте ми, вашата не е добре написана. Затова ние ви призоваваме, в случай че фактически желаете да извършите изпитание за сформиране на държавно управление в 48-ото Народно заседание да методите оптимално съществено към това и да предложите в пленарна зала състав на кабинета и конструкция на кабинет, по този начин, както направихме ние. "

От ГЕРБ дадоха период проектосъставът да бъде показан още идната седмица, с цел да видят капацитета на Политическа партия, които по този начин сериозно преценявали техния.  

Третият мандат е финален късмет за кабинет, считат водачите на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и на Демократична България Христо Иванов.

" Днес не е значимо кой първи ще изрече в декларация целите за България, с цел да се назова новият воин избавител и да лепи етикети на останалите. Днес е значимо кой ще работи безкористно за България. Време е за отговорност ", сподели Мустафа Карадайъ.

" Този парламент би трябвало да излъчи държавно управление, само че не би трябвало да излъчи просто какво да е държавно управление. Той би трябвало да излъчи държавно управление, което може да прави промени. Той би трябвало да излъчи държавно управление, което не просто да почива на това, че сме стигнали третия мандат и към този момент няма накъде да вървим и би трябвало да сглобим нещо. Трябва да почива на държавно управление, което стъпва на ясна стратегия. Няма да има решение на тази рецесия, без да дадем вяра. Време е за вяра, сътрудници ", уточни Христо Иванов.

За кабинет на разсъдъка с третия мандат заприказва и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.  

" Да подсигуряваме политическа непоклатимост посредством сформиране на постоянно държавно управление. Очевидно всички гледаме към третия мандат и там е последният късмет за това. Ние бихме го нарекли мандат на разсъдъка. Стига страсти. Нека с разсъдък, само че без неприемливи взаимни отстъпки, без подмолни сделки, намерено, да се опитаме да сложим завършек на политическата неустойчивост. "

За разговор прикани и водачът на " Български напредък " Стефан Янев.

Според Костадин Костадинов от " Възраждане " обаче дните на този парламент са преброени. Идната седмица от групировката стартират събиране на подписи за референдум за опазване на лв. и против влизане в еврозоната.  

" Ние желаеме в този момент България да тръгне по различен път, и по тази причина идната седмица започваме един обществен референдум. На 11 януари започваме подготовката и събирането на подписи за опазване на българския лев. Следващите три месеца ние ще съберем повече от половин милион подписа. Ще обиколим улиците, селата, градовете на България, ще беседваме с нашите сънародници, и ще желаеме от тях едно само нещо - да ни поддържат в борбата на " Възраждане " за независимост. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР