Шансовете за съставяне на кабинет са по-малки от тези за

...
Шансовете за съставяне на кабинет са по-малки от тези за
Коментари Харесай

Димитър Ганев:Има два варианта за съставяне на кабинет, но и двата минават през тежки жертви

" Шансовете за сформиране на кабинет са по-малки от тези за избори през февруари - март. Има два разновидността за сформиране на кабинет - коалиция сред ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия с поддръжката на Демократична България и коалиция " Вежди Рашидов - ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък ". И двата разновидността минават през тежки жертви ".

Това сподели пред БНР Димитър Ганев от проучвателен център " Тренд ".
Според него, в случай че се одобри хипотезата, че на предварителни избори резултатите ще бъдат сходни с последния избор, това ще бъде нова политическа обстановка:

" След едни нови избори публичният напън за сформиране на кабинет ще бъде в пъти по-силен. В такава обстановка алените линии ще стартират да избледняват ".

В предаването " 12+3 " социологът уточни и огромния губещ от сегашната обстановка - парламентарният модел на ръководство.

" Ще се чуят гласовете за промяна на парламентарна с президентска република. Тъкмо започнахме да излизаме от месианския модел, при който даваме властта на съответна фигура, и ще влезем в различен месиански модел - на месианските хрумвания ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР