Шансовете за излъчване на кабинет са много малки, не само

...
Шансовете за излъчване на кабинет са много малки, не само
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Партиите предлагат свръхдоза конфронтация и хомеопатична доза съгласие

Шансовете за лъчение на кабинет са доста дребни, освен поради извънредно високата борба, която продължава да се ускорява, а тъй като партиите имат все по-малък интерес да ръководят, съобщи пред Българска национална телевизия социологът Боряна Димитрова.

По думите й, с дейностите си политическите сили радикализират своите гласоподаватели.

„ Партиите оферират свръхдоза борба и хомеопатична доза единодушие “, установи тя.

Димитрова предизвести, че налагането на правила за гласоподаване по силов метод не води до нищо положително, като подсети за използването на силов метод на предходни избори. Тя уточни, че е трябвало кодът за машините да бъде наличен за всички когато и да е. Според нея е трябвало също да се реализира концепцията да се поканят хакери, с цел да се види дали кодът може да бъде разрушен, само че това не е направено.  

Боряна Димитрова акцентира, че множеството гласоподаватели желаят да има постоянно държавно управление. За това обаче е нужна коалиция, а политическото говорене поставя отрицателен етикет на всяко допустимо обединяване: „ хартиена коалиция “, „ мадуровки “, „ коалиция „ Газпром “.

„ Коалиция става отрицателна дума ", означи тя.  

По думите й, от ГЕРБ са създали стъпки в посока към предложенията на Демократична България, само че изпуснатата фраза от президента – че няма да прави избори през зимата, а през март, е знак, че се вършат изчисления за избори.

Боряна Димитрова дефинира концепциите за смяна в изборната система и или прекосяване към президентска република като „ ургулешки “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР