Шансовете на Лаура Кьовеши да стане ръководител на Европейската прокуратура

...
Шансовете на Лаура Кьовеши да стане ръководител на Европейската прокуратура
Коментари Харесай

Владимир Береану: Западните страни са готови да подкрепят Кьовеши

Шансовете на Лаура Кьовеши да стане началник на Европейската прокуратура са извънредно високи. Тя продължава да е единствен претендент на Европейския парламент.
Там има последователност на решенията от предходният състав. Ясно е, че измежду новоизбраните ръководители на Евросъюза няма представители на Източна Европа.

Това е фактор в интерес на нейното избиране /така ще има и началник от тази част на Европа/. Проблем са в действителност, тъкмо страните от тази част на континента, които са срещу нея. Причината е, че там се крадат най-вече евросредства, а Кьовеши, до болежка, познава нашите мурафети и е подготвена да работи крепко за осъждането на корумпираните.

Но в актуалната обстановка западните страни са подготвени да я поддържат. Има и спомагателна опция: в случай че Европейския парламент и Съвета на Евросъюза не се схванат ще се стигне до гласоподаване на двете кандидатури /Кьовеши и Бонер/ в Европарламента, където Кьовеши ще завоюва безапелационно в този много по-революционен парламент.

Владимир Береану, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР