Шансовете да подкрепим БСП не са много големи. Много малки

...
Шансовете да подкрепим БСП не са много големи. Много малки
Коментари Харесай

Тома Биков: Шансовете да подкрепим БСП не са много големи

Шансовете да подкрепим Българска социалистическа партия не са доста огромни. Много дребни са възможностите. Това сподели за БНР Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Ако форматът е лидерски, господин Борисов е нашият водач. Не би имал проблеми да взе участие във всевъзможни формати. Това са въпроси по формата, не толкоз по наличието – значителното е там. Би трябвало да има структура, която да бъде построена стабилно и да е ясно, че по стратегически въпроси, които са в положение на да съборят държавното управление, нямаме разлики ", добави още Тома Биков.

Според него за Политическа партия не би било огромен проблем да създадат държавно управление с Българска социалистическа партия, защото са били съдружни сътрудници допреди няколко месеца.

" Ако не можем да се разберем за бюджета, няма по какъв начин да създадем каквото и да било ", уточни Биков.

Според него в Народното събрание се е оформило болшинство по стратегическите въпроси, само че Българска социалистическа партия е била първата партия, която се е разграничила от консенсуса за еврозоната.

" Ако Демократична България бяха взели мандата, щеше по стратегически въпроси да се очертае едно болшинство ", счита заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" NEXO e престъпен проблем, който, за жалост, има досег с политиката в България. Със сигурност щеше да се отрази на процеса на образуване на държавно управление ", разяснява Тома Биков.

ОТ Демократична България не можаха да намерят смелостта да вземат решения, разнообразни от решенията на Политическа партия. Сега са изправени пред въпроса дали да не се саморазпуснат и да се влеят там, добави той.

В българския политически живот се оформят два проевропейски центъра – ГЕРБ и Политическа партия. Новите очертания на политическата система се показват в двублоковост, посочи Тома Биков и дефинира Политическа партия като главен конкурент на ГЕРБ.

Той посочи, че това е развой, който тече от години и в този момент намира своя политически израз в по-либерален и по-консервативен център, с оформянето на два огромни блока.

" Това ще бъде новият образ на българската политическа система, което ненапълно е и нормализация на политическия живот. Нормализация, която ще прилича европейските разделения. "

В блока към ГЕРБ-СДС Биков вижда " по-консервативно настроените гласоподаватели, хора, които имат по-локален инстинкт, скептични са към авантюризма и непрестанния напредък, които почитат предишното наедно с бъдещето ".

" Това ще бъде разделянето, а занапред следва другите обединения да се самоопределят по отношение на него ", акцентира Биков.

" Възраждане " е партия, която явно ще бъде устойчива в границите на политическата система, сподели още Тома Биков. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР