Шансовете да живеем малко по-дълго с вируса е голям, защото

...
Шансовете да живеем малко по-дълго с вируса е голям, защото
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Няма драма, нещата с коронавируса са овладени

 " Шансовете да живеем малко по-дълго с вируса е огромен, тъй като към този момент в световен мащаб има над 4 милиона инфектирани. Нещата са много публикувани по целия свят ", сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " плумологът доктор Александър Симидчиев.

Според него е доста малко евентуално коронавирусът да изчезне. Докторът успокои, че няма да е толкоз тежко, колкото при първата среща, само че ще има пикове в бъдеще.

" Основното нещо, което движи епидемията е от една страна заразността на вируса, от друга е държанието на хората. Там, където продължава да има контакт сред хората, където може да се популяризира вируса, той там се популяризира и оформя гнездо. Там, където хората са задоволително дистанцирани и съблюдават ограниченията за ръце, за физическо разграничаване, там нещата не могат да се разгорят ".

По негово мнение доста по-добре сме почнали да познаваме вируса. Въпреки, че няма специалисти, насъбраните данни разрешават да се вършат доста по-мотивирани заключения. Започва конвергенция на мненията, която е доста по-систематична, доста по-филтрирана.

" Истински огромният проблем са хората, които ще попаднат в интензивно поделение, тъй като там е тясното място на здравната система ".

Голямата част от това какво ще предопредели да се случи с този вирус към този момент не е самият вирус, а е държанието на хората. Експерти са направили сейфти чек лист, в който са разграничени рисковите групи. Това е документ, който ще разреши, връщайки се назад към нормалността, да не се получи ново заразяване с доста инфектирани.

" Доста друг вирус, би трябвало да учим още доста, към момента нямаме специалисти по този вирус. Но драма нямаме, нещата са овладени. Трябва да съблюдаваме разпоредбите, да си променим държанието по този начин, с цел да не допуснем втори, трети и четвърти пик ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР