Шансовете да има правителство клонят към нула. Въпреки че и

...
Шансовете да има правителство клонят към нула. Въпреки че и
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Вече трябва да говорим за разпад на държавността

Шансовете да има държавно управление клонят към нула. Въпреки че и Мария Габриел, и Бойко Борисов споделиха – замразяваме, а не прекратяваме договарянията. Но след тези изказвания мъчно би било  съставяне на държавно управление. Това разяснява в предаването " Офанзива " депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков.

" Няма по какъв начин от Българска социалистическа партия да изпитваме приятност от нещо такова. Ние се отнесохме отговорно, разговаряхме, отзовахме се на всички предложения, за жалост не срещнахме схващане нито от ГЕРБ, нито от Политическа партия. Не е добре за страната това, което се случва. Вече би трябвало да приказваме за разпад на държавността ", разяснява Гьоков.

От Българска социалистическа партия били възмутени от записа, публикуван от Радостин Василев.

" Няма метод като жители да не се възмутителен по какъв начин се вземат решение нещата – подмолно и с сделки ", счита Гьоков.

" Разбира се, че е необходим механизъм за следствие на основния прокурор. Отдавна сме декларирали позицията, че би трябвало промяна в правосъдната система. Въпросът е по какъв начин се прави тя. Недопустимо е изтъкнат юрист на ГЕРБ да декларира, че ще одобряват законите на Крум Зарков, тъй като са противоконституционни, с цел да паднат по-късно в Конституционния съд. Ние напуснахме съвещанието, тъй като няма по какъв начин в 10:47 година да излезе отчета от комисия и в 11 ч. да стартира да се преглежда законопроектът в зала ", изясни Гьоков. 

По неговите думи социалистите имат доста разнообразни позиции с " Възраждане ".  " Българска социалистическа партия е европейска партия. Ние подписахме контракта за присъединението на България в Европейски Съюз и отстояваме европейските полезности. Да сте чули от " Възраждане " по подемат някаква тематика, която не е в тяхна изгода? Да приказват за обществена политика? Да сте ги видели да се опълчват фундаментално на ГЕРБ? ", уточни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР