Шансът за оцеляване значително може да се увеличи, ако ракът

...
Шансът за оцеляване значително може да се увеличи, ако ракът
Коментари Харесай

Как да разпознаем рано рака на белите дробове

Шансът за оцеляване доста може да се усили, в случай че ракът на белия дроб се диагностицира на задоволително ранен стадий, написа zdrave.to.

Затова лекарите обясниха няколко метода, посредством които може да установите тази болест.

Съществуват присъщи знаци, които я издават.

1. Изкривяване на пръстите.

Този недостатък е характерен на хора, които страдат от ревматоиден артрит.

Въпреки това, специалисти от Cancer Research UK откриха, че този признак се среща и при хора със сърдечни и белодробни болести, в това число кривината на пръстите, следена при всеки трети пациент с недребноклетъчен рак на белия дроб.

2. Промяна на ноктите.

При хора с рак на белия дроб структурата на ноктите и кожата към тях постоянно омеква. Това е различен признак, който заслужава внимание.

3. Промяна на върховете на пръстите.

При пациенти с напреднал рак на белия дроб върховете на пръстите стартират да набъбват. Понякога лекарите назовават ​​тези пръсти " барабанени пръчки ".

Необходимо е да бъдете внимателни, в случай че описаните признаци съответстват с появяването на бърза кашлица, болежка в белите дробове, кръв в храчката, с необяснима загуба на тегло, зной и бърза отмалялост.

Статията е единствено с осведомителна цел и не замества консултация, диагностика или професионална здравна помощ. Ако имате здравословни проблеми, неотложно се обърнете към експерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР