Шансът ни се усмихна, а сега е време да си

...
Шансът ни се усмихна, а сега е време да си
Коментари Харесай

България се готви за първа сериозна стъпка към Мондиал 2019

Шансът ни се усмихна, а в този момент е време да си свършим работата. Мотото на мъжкия ни народен тим по баскетбол за двете международни квалификации против Финландия през днешния ден и против Исландия в понеделник. Шанс, тъй като стечението на събитията докара до идването на Александър Везенков, който е един от неособено многото играчи от Евролигата, които укрепват страните си и за двата ноемврийски мача на равнище национали и работа, тъй като една птичка пролет не прави, а противниците по пътя към Мондиал 2019 в Китай са корави.

Днес от 19:00 часа в “Арена Ботевград” трикольорите на Любомир Минчев илизат против Финландия. Гостите към този момент се оплакаха, че не могат да разчитат на техните две звезди от Евролигата - Петери Копонен (Барселона) и Сасу Салин (Уникаха), само че даже и в тяхно неявяване си остават рискови. Няма смисъл да се разяснява отсъствието на Лаури Марканен, който бе звездата на страната на ЕвроБаскет 2017, само че в този момент играе в НБА и наличието му наподобява нереално.

На процедура смяната от лятото, когато “лъвовете” завоюваха предварителната си група, е отсъствието на Дий Бост, Алекс Симеонов, Евгени Хаджирусев, Йордан Минчев. На тяхно място бяха извикани баскетболисти, за които представителния ни отбор не е нова страница, а нещо добре познато, а точно Божидар Аврамов, Асен Великов и Павлин Иванов.

Ядрото си остава непроменено в лицето на Александър Везенков, двамата капитани Павел Маринов и Чавдар Костов, както и на Александър Янев.

Дори и без най-известните си баскетболисти, финландците имат добър състав, в който личат познати на европейската баскетболна сцена имена като Мико Койвисто, Шон Хъф, Туука Коти, Джамар Уилсън и Ерик Мърфи. Селекционер на тима продължава да е Хенрик Детман, който бе отпред на страната при последните квалификационни мачове с България и води националния от 2004 година насам.

Последните ни публични мачове с Финландия бяха през лятото на 2008 година, когато под управлението на Пини Гершон записахме две победи по сполучливия пък към ЕвроБаскет 2009.

Сега е време националите още веднъж да си свършат работата, като за задачата получат спомагателна мотивация от надяваме се цялостните трибуни на “Арена Ботевград” довечера.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР