Шансът да приемем мандат, ако президентът реши да го връчи

...
Шансът да приемем мандат, ако президентът реши да го връчи
Коментари Харесай

Христо Иванов: Шансът да приемем мандат е въпрос на разговор, но имаме само 27 депутати в НС

" Шансът да приемем мандат, в случай че президентът реши да го връчи на Демократична България, е въпрос на диалог. Ние нямаме болшинство. Имаме 27 депутата от 240, даже сме надалеч от ядро, към което да се образува болшинство. “

Това сподели съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов в студиото на „ Лице в лице “, откакто Има Такъв Народ върна втория мандат на президента.

Конституционната процедура планува президентът да връчи третия на парламентарна група по собствен избор.

Според Иванов би трябвало да има и нов кръг от съвещания, само че всичко е в ръцете на Румен Радев, добави той.

„ Нормално е да има нов диалог, той върви не за претендент за министър председател, а с парламентарните групи. По убеждение на президента е по какъв начин ще подходи “, сподели Иванов.

Според съпредседателя на Демократична България би трябвало да има не просто болшинство, а управническа стратегия.

„ Мнозинство може да се откри за създаване на кабинет, само че то ще е на оставащите - тези, които не желаят да отидат на избори. Но това не значи, че това ще е болшинство, което може да направи дълбоки промени. А с цел да може да се приказваме за парламентарен запас за смяна, би трябвало да приказваме за болшинство, което да застане зад избрана стратегия “, разяснява Иванов.

Той добави и че след днешното блокиране на съвещанието от трите систематични обединения, излиза наяве, че няма запас в Народното събрание да се излъчи държавно управление на смяната.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР