“Шансът да има правителство не е по-голям от шанса да

...
“Шансът да има правителство не е по-голям от шанса да
Коментари Харесай

Социолог по Дарик: Леко къкри първичен политически бульон, ще има кабинет

“Шансът да има държавно управление не е по-голям от шанса да няма, само че е по-голям от преди ”. С тези думи политологът от “Галъп ” Първан Симеонов разяснява в рубриката “Часът на анализаторите ” в “Кой приказва ” по Дарик радио дали сме “на един мандат разстояние ”.

“Говорят си, седят дружно, привикват един с друг… Наближават празници, не им се занимава, тъй че може и да се получи нещо “, продължи в закачлив жанр Симеонов.

Според последното изследване на социологическата организация, даже и с цената на взаимни отстъпки. Според Първан Симеонов естественият инстинкт на хората е към държавното управление. Той посочи обаче, че на интервюираните не са конкретизирани точни взаимни отстъпки и предвижда, че в случай че бяха конкретизирани, резултатите щяха да са разнообразни.

Социологът от организация “Маркет линкс ” Добромир Живков остана оптимист в ефира на Дарик. “По-близо сме до кабинет. Аз оставам оптимист, тъй като в мометна леко къкри един примитивен политически бульон. Необходимо е време да се случи това нещо. Отделни проблясъци виждаме в общественото говорене на политическите сили, последователно топене на ледовете, има парламентарно стопляне и това ще докара до това да имаме кабинет ”, безапелационен е той.

По думите му е значимо да има “едно качествено разгледаване и да се случи един политичски катаразиис ”по отношение на ГЕРБ, тъй като “все още носим тежко завещание от миналото… има и спирачен модел от ръководството им, който би трябвало да бъде преодолян ”.

Първан Симеонов счита, че битката на Бойко Борисов е “да излезе от изолираност и от това да му бъде търсена отговорност. Ако би трябвало да сме цинични, той е избавен ненапълно от войната. Западните ни сътрудници стартират да се интересуват повече от това да сме по-западни, в сравнение с некорумпирани ”.

Водещият Георги Донков цитира Атанас Атанасов от Демократична България, съгласно който Борисов желае да замязя на Доган и да ръководи от у дома.

“ГЕРБ наподобява на доста къси позиции, работят с доста краткосрочни цели - желаят да излязат от изолираност, желаят политическата реабилитация, не желаят да ръководят. Те търсят разновидности хем да не са в ръководството, хем да влязат в постоянна организация за локалните избори и да държат позициите за прокуратурата, която пази спокойствието на Борисов ”, проучва Добромир Живков.

По думите му ГЕРБ е систематична политическа партия и “голям риск би било внезапен срив при тях ”, защото това можело да усили и усъвършенства позициите на извънредно десни и популистки обединения.

Първан Симеонов означи, че част от това, което чуваме от партиите в последния месец, е “за пред хората, тъй като надпреварата е кой да изглежд най-конструктивен ”. Причината съгласно разбора му е, че всички се готвят за избори. “То има вид да има кабинет и отново да има избори през пролетта. Но на ГЕРБ фокусът им е върху локалните избори ”, сподели той и добави, че в случай че има “НДСВ риск ” в политиката, то той не е за ГЕРБ, а за “Продължаваме смяната ”.

И още по тематиката от " Седмицата ":

: " Дали ще има държавно управление зависи от политическата зрялост на партиите и от желанието им в действителност да вземат решение рецесии и да са наясно, че когато носиш отговорност, можеш да понесеш и вреда, само че да поставиш хората пред партийните си цели. Такова осъзнаване ние не виждаме при Политическа партия, само че го отдаваме, че са партия неотдавна и нямат нужния управнически и парламентарен опит. "

" Няма разделяне в " Продължаваме промяната ", съобщи също в " Седмицата " доктор Васил Пандов от Политическа партия. Според него все още е невъзможна и коалиция с ГЕРБ. По думите му " Продължаваме промяната " не поддържа мнението, че нов бюджет е невероятно да се одобри.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР