Шанс за съставяне на правителства винаги има. Но за съжаление

...
Шанс за съставяне на правителства винаги има. Но за съжаление
Коментари Харесай

Плевнелиев: ДБ сгреши с обединението с ПП. Борисов показа, че е готов на компломиси

" Шанс за сформиране на държавни управления постоянно има. Но за жалост напоследък ги пропиляваме, въртим се в кръг ". Това съобщи в утринния блок на БТВ президентът на България в интервала 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев.

" Мъдрият български народ не трябва да го подценяваме. Особено умерените българи. Слагам и себе си в тази категория. Има милиони умерени българи. В момента виждаме, че подготовката за изборите е конфликт сред два блока, малко като " Левски " против ЦСКА. Умерените българи ще санкционират този конфликт на тези избори. И всички, които си вършат сметката да имат доста тежка антикампания, още веднъж с компромати, ще останат излъгани. В политиката 1 плюс 1 в никакъв случай не е 2. Има огромна възможност в този случай за единия от блоковете 1 плюс 1 да се окаже 1. Много ми се искаше да я има тази опция, която да помогне да се сформира държавно управление. Както аз, по този начин и милиони българи, ние желаеме да има държавно управление след 2 април. За страдание това, което се случва с обединяването на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " ни отдалечава, а не ни доближава до тази цел. Този конфликт на двата блока за мен е огромна покруса и огромна драма. Това са две евроатлантически структури, които са в братоубийствена война между тях ", добави Плевнелиев.

" Според мен, " Демократична България " позволяват огромна неточност, влизайки в това обединяване. Те трябваше да останат в профил. Защото това щеше да вдигне възможностите България да има държавно управление. Второ, щяха те да имат по-висок резултат. На всички ни е ясно, че Политическа партия като една ляво-популистка партия, върви надолу. Този тренд доста мъчно се обръща. Практически сега Демократична България избавят Политическа партия. Ние всички виждаме и рейтингите. Например Кирил Петков и Асен Василев - такова чуно не е имало. Дори Виденов, когато е падал, не е имал подобен негативен рейтинг. От 70 и недостатък. Това значи, че огромна част от българите имат едно негативно отношение към Кирил и Асен. За страдание те си го реализираха сами с големите неточности, които направиха ", счита президентът.

" Борисов направи доста интелигентен ход, отивайки на лидерската среща по покана на Българска социалистическа партия, с цел да покаже на целия български народ, че е подготвен на взаимни отстъпки, диалози, тъй че ГЕРБ да застане от страната на вярната страна на историята. Това не значи коалиция на ГЕРБ с Българска социалистическа партия, което няма по какъв начин да стане. Но значи изпитание да се направи диалог за сформиране на държавно управление. А това, че Кирил и Асен отхвърлиха диалог с хора като мен и Соломон Паси, в действителност за нас беше шокиращо. Така няма по какъв начин да вървим напред. Кирил и Асен ни водят към мача " Левски " - ЦСКА. Но да не се окаже най-после, че първенецът ще се окаже Лудогорец ", добави Плевнелиев.

" За страдание ние сме в обстановка, в която към този момент трета година русофили и техни фрагменти плюс президента с неговите сътрудници на Държавна сигурност откъм гърба взеха цялата страна. Това не е добре за българската страна. Ние стоим разкрачени геополитически. На всяка цена би трябвало да има държавно управление. Най-кошмарният сюжет за България е избори още веднъж, композиция с локалните избори, два референдума, всеки от тях противоконституционен и антиевропейски и вероятно от там смяна на конституционната уредба с лелеяната от Путин и неговите васали в България президентска република. Тогава българският хайлайф, който се провали в съставянето на държавното управление на 2 април, или ще върви на барикадите или ще се изнася в чужбина. Единственият метод да не се стигне до този цялостен неуспех на България в европейското си развиване, е да има държавно управление ", безапелационен е той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР