"Шанс за хората без дом" е поредната кампания на Български

...
"Шанс за хората без дом" е поредната кампания на Български
Коментари Харесай

БЧК-Враца помага на бездомни хора

"Шанс за хората без дом " е следващата акция на Български червен кръст - Враца, с която оказват помощ на нуждаещи се. Вече 6 години организацията подарява хранителни пакети на бездомни от града. Хуманната идея продължава и тази година, като от 1 ноември 6 души получават храна всеки вторник и петък и е допустимо броят да нарасне, сподели ръководителят на червенокръстката организация във Враца Гергана Михалчева.
"През всичките тези години финансирането се получава от Национален съвет на БЧК, като се изключи предходната година, когато Областната организация във Враца, дружно с голямата поддръжка на Ротари клуб, успяхме да осъществим програмата независимо... С течение на времето сме обгрижили доста хора. Имаме картотекирани 77 бездомни лица. В последните години групата, която се оформя като трайно бездомни, са сред 12 и 15 души. Проследихме положението на бездомните хора, които преди сме обгрижвали. Голяма част от тях са в чужбина. Имаме и няколко умряли хора. "
Бездомните получават подготвена за консумация храна. Хранителните пакети са с 6 ястия. Кампанията ще продължи и през месеците декември и януари, до момента в който завърши финансирането.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР