Шампоан, последван от балсам и от време на време маска

...
Шампоан, последван от балсам и от време на време маска
Коментари Харесай

5 грешки, които допускаме с балсама за коса

Шампоан, последван от еликсир и понякога маска за коса - за доста дами това е техният общ метод към грижата за косата. Но става известно, че тя не е по никакъв начин елементарна и постоянно се позволяват неточности. Според фризьори 5 от тях са свързани точно с потреблението на еликсир за коса.

Ето кои са те.

1. Нанасяне на еликсир върху корените

Най-често срещаната неточност при използването на еликсир за коса е нанасянето му в корените. Докато шампоанът поддържа скалпа здрав, балсамът е предопределен да се грижи за дължините на косата.

„ При измиване на косата с шампоан вие почиствате кожата на скалпа си и премахвате себума и остатъците от стилизиращи артикули “, споделя популярният коафьор Мишел Кливланд.

„ Ако поставите еликсир върху скалпа си, ще въведете тези масла още веднъж в кожата си “, изяснява тя пред Well+Good.

" И несъмнено, омазняването на скалпа е противоположното на това, което би трябвало да извършите. Това води до сплескана и по-малко обемна коса. Ето за какво би трябвало да избягвате да нанасяте еликсир върху скалпа си ", добавя специалистът.

2. Използване на продукта по неверен метод

Важно е освен къде нанасяте балсама си, само че и по какъв начин го вършиме.

" Балсамът би трябвало да се нанесе отмерено върху частите на косата си, където тя е най-заплетена, най-увредена и най-изтощена ", споделя арт шефът Трей Гилън.

Неговият съвет е в началото да се разнесе малко количество еликсир върху краищата на косата. След това използвайте гребен с необятни зъби или благодарение на пръстите си разрешете косата. По този метод балсамът ще се разнесе отмерено и ще отстрани всички заплитания на косата. Оставете продукта да престои няколко минути, преди да го изплакнете с хладка вода.

3. Недостатъчно време за попиване на балсама

Измиването на косата може да не е въпрос на време за един човек, до момента в който някой различен може да отдели повече от 20 минути за целия развой.
Стимулирайте косата си с бира! Работи безотказно
Бирата съдържа квас, хмел, малц и силициев диоксид. Всички те в композиция носят значими минерали, които имат способността да въздействат върху...
Прочети повече
Ако принадлежите към тази първа категория, евентуално допускате грешката да не задържате балсама за времето, което му е належащо да се всмуква изцяло от косата ви. Най-добрата процедура е да оставите продукта да престои най-малко няколко минути, преди да го изплакнете. Освен това ще забележите голяма разлика, в случай че понякога употребявате маска за коса.

4. Използване на прекалено много или прекомерно малко количество от продукта 

И в двата случая това е неточност.
„ Ако усещате косата си тежка след измиване и изсушаване, това значи, че сте употребявали прекомерно доста еликсир. Ако към момента косата ви е суха и груба на досег, това значи, че не сте употребявали задоволително количество от продукта ”, изяснява Кливланд.

„ Най-добрият метод да откриете количеството, което работи във ваша изгода, е да започнете с две дози с размера на монета. Внимателно нанесете балсама като сресвате косата си с пръсти или с гребен.

Ако разресването е елементарно, това значи, че сте употребявали точното количество артикул. Ако към момента косата ви не се разресва добре, просто прибавете още една доза еликсир с размера на монета. 
Как да защитим косата и кожата си в студа?
Напукани устни, чувство за суха и опъната кожа, чуплива коса и нокти  - това са проблеми, с които всички ние се сблъскваме през зи...
Прочети повече
5. Използване на неверен артикул

Балсам за суха коса, за къдрици, за опазване на цвета, за изглаждане и така нататък - вариантите в действителност са доста.

„ Силиконите и диметиконите нормално се употребяват в по-евтини балсами, защото придават тип на мека и здрава коса, като я вършат да наподобява блестяща. Но тези съставки са с неестествен генезис и въобще не са здравословни за косата ви ”, предизвестява Кливланд. Вместо това потърсете артикули, съдържащи естествени масла, като жожоба, кокос или арган.

Но не прекалявайте и с маслата, тъй като те могат да утежнят косата и да основат непрозрачен и лоен тип, а това да докара до изтъняване на косъма.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР