Шампионско посрещане за националите ни от Стойка Кръстева. Те се

...
Шампионско посрещане от Стойка Кръстева

Снимки: БФ БОКС/Startphoto.bg

Коментари Харесай

Шампионско посрещане за националите

Шампионско посрещане за националите ни от Стойка Кръстева. Те се завърнаха от квалификацията в Бусто Арсицио. На кръга в Италия България взе четвърта квота за Игрите в Париж, в лицето на Рами Киуан. Той ще боксира при 71-килограмовите във френската столица, присъединявайки се към Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг). Рами бе приветстван и от управлението на БФ Бокс, което поздрави родните боксьори за доста мощните мачове, които направиха по време на шампионата в Бусто Арсицио.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Стойка Кръстева (@stoyka_krasteva)

„ Много сме щастливи от представянето на Рами. Направи страхотни мачове, победи противниците си безапелационно. Заслужи си мястото в Париж. Изпълни задачата и като цяло считам, че тимът ни се показа добре. Всички съжаляваме доста за това, което стана с Радо Росенов. Съдията не трябваше да стопира мача му със сърбина. Гледахме и на повтаряне срещата, той бе ударен първо с глава, с цел да му се отвори аркадата. И реферът предизвести противника му за удара, след което обаче спря мача и сподели, че е било чисто, с ръка. За мен той печелеше и третия рунд, а с това и срещата. Смятам, че щеше да вземе и квота, само че с оглед резултатите в Италия, Радо ще завоюва мястото си в Париж на квалификацията в Тайланд. Очаквам там да се борим за още две, за какво не и за три квоти “, сподели при прибирането на националите ни асистент треньорът Александър Александров.

„ Много съжаляваме и се ядосваме за това, което стана на тази подготовка. За мен, а и за всички, които схващат от бокс, Злати Чуканова завоюва квотата. Категоричен съм, че тя взе втория и третия рунд. Може би загуби първия, само че по-късно напълно превъзхождаше филипинката, която не спря да я държи и да играе мръсно.

Съжалявам и за Джоана, следва да мине прегледи, с цел да се види положението на рамото й. Тя завоюва първия рунд, когато може би несъзнателно венецуелката се извъртя и стана травмата. Искахме да продължи, само че това е. Аслъхан също изигра доста мощен мач с нидерландката, можеше умерено да вземе успеха. Разочаровани сме от тези резултати, тъй като представянето не дава отговор на тях. Връщаме се в залата и продължаваме да работим. Вижда се, че вървим по правилен път и съм уверен, че това, което не ни дадоха в Италия ще си го вземем в Тайланд “, сподели от своя страна треньорът на дамите Борислав Георгиев.

Националите ги чака къса отмора, след което стартират подготовка за Европейското състезание в Белград идната седмица.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР