Шампионската лига е чуден турнир! Най-добрите отбори се изправят един

...
Шампионската лига е чуден турнир! Най-добрите отбори се изправят един
Коментари Харесай

Как Томас Тухел направи Юлиан Нагелсман треньор?

Шампионската лига е чудноват шампионат! Най-добрите тимове се изправят един против различен, най-силните футболисти блестят, най-перспективните намират пътя към върха. А през сезон 2019/2020 старите другари застават един против различен!

За да ви разкажем историята на Томас Тухел - треньора на ПСЖ, и Юлиан Нагелсман - експерта, отпред на " Лайпциг ", би трябвало да стартираме с това, че двамата ще седнат на прилежащите скамейки през днешния ден, с цел да дефинират чий отбор ще играя на край. Тухел управлява многомилионната селекция от Франция с куп звезди в нея, а Нагелсман носи отговорност за представянето на изненадата в този стадий на шампионата - немски тим, учреден единствено преди 11 години.

Пътищата на двамата се пресичат от дълго време - през 2008 година Тогава Нагелсман играе във втория тим на " Аугсбург ". Негов треньор е... Тухел. Една травма прекатурва живота на Юлиан. Травма в коляното го трансформира от порядъчен централен халф в... депресиран човек, който не знае какво ще прави с живота си.

" След травмата не желаех да имам нищо общо със спорта. Исках да се отдръпна от него, тъй като му бях посветил толкоз доста време... ", спомня си Нагелсман в изявление пред Си Ен Ен.

Снимка: Getty Images

И тогава се появява Томас! Той е забелязал капацитета в младия си футболист. Не единствено на терена, само че и като мислене, като нюх за тактичност, като взор върху играта - неща, които се ценят високо.

" Все още поддържах контакти с " Аугсбург " и за това Томас ми се обади. Не, не ми сподели, че ще стана треньор. Беше по-прагматичен. Тъй като към момента имах контракт с клуба и ми плащаха, той ми предложи да проучвам съперниците. Много съм му признателен. Той ми даде концепцията да стана треньор ", споделя още Нагелсман.

След късия престой под управлението на Тухел, той се мести в школата на " Мюнхен 1860 ", по-късно продължава да натрупа опит в отбора до 19 години на " Хофенхайм ". През 2016 година става треньор на мъжкия тим, като се трансформира в най-младия в Бундеслигата на тази позиция - месеци преди да навърши 29 години.

През 2019 година Нагелсман приема предизвикването да стане треньор на " Лайпциг " и управлението може да е изцяло предостатъчно от това решение! В първия си сезон отпред на " биковете ", той съумя да ги класира за полуфинал на Шампионската лига! И да усъвършенства върховете за най-млад треньор на четвъртфинали и полуфинали в конкуренцията!

Снимка: Getty Images

Тухел не е сбъркал! Юлиан в действителност схваща играта. И върви решително към върха, а огромните тимове също го виждат. През 2018 година с него се свързват от " Реал " Мадрид, само че до контракт по този начин и не се стига.

" Не мога да си показва, че 12 години, откакто му бях треньор, ще се изправя против него на полуфинал в Шампионската лига. Тогава нямахме задоволително хора, той беше контузен и ми трябваше някой да свърши работата. Не мога да предсказвам бъдещето. Тогава не съм се надявал, че тимът ми ще играе против неговия. Но това е сегашното. Страхотно е, че на полуфинал в Шампионската лига ПСЖ ще се изправи против отбора на Юлиан ", разяснява Тухел.

Снимка: Getty Images

Днес (18 август) двамата ще свидлив ръцете си преди мача и след края му, само че единствено един от тях ще бъде благополучен за първи път да бъде на край в най-силния европейски клубен шампионат!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР