Шампионска титла и Купа при България, както и титли при

...
Шампионска титла и Купа при България, както и титли при
Коментари Харесай

Ще подобрим рекорда във волейбола!

Шампионска купа и Купа при България, както и трофеи при старшата, младшата и продобиване на Регион Тракия от най-малките маричанки подобен беше сезон 2021-2022 за Марица (Пловдив). Спортният-директор на Марица Владимир Котев даде изявление пред  volleymaritza.bg , в който разяснява миналия сполучлив сезон, който беше за него първи на този пост в Марица.

– Господин Котев, Марица изпрати сполучлив сезон. Каква е вашата оценка за миналия сезон?

– Първо благодаря за думите, че е сполучлив сезона. Аз също считам, че сезонът може да се дефинира като сполучлив. Бих обърнал внимание първо към школата, тъй като откогато аз съм в Марица, а това е към този момент пета година – не бяхме ставали първенци при младшата и старшата възраст. Постигнахме извънредно триумф, а това са възрастите, които най-вече се приближават до дамите. Предишните сезони все не успявахме в едната или другата възраст, а в този момент към този момент имаме една поредност. Успяхме да станем по решителен метод първенец при младшата и старшата. Направи се едно приливане на девойки от школата в женския състав. Тази година състава ни беше напълно от българки през втория полусезон. Ще се опитаме да запазим тази наклонност и за новия сезон. Привлякохме опитни състезателки, които си свършиха работата. Успяхме, макар че имахме някои съмнения изключително през втория полусезон. Имахме съмнения като игра и това се отрази и върху резултата. Имахме геймове, в които мъчно реализирахме капацитета си. Много съществено предизвикателство е осма поредна купа в НВЛ, а по-голямо предизвикателство е да подобрим върха по най-вече следващи трофеи в шампионата и да продължим да надграждаме. Стъпка по стъпка да се надгражда на това, което е реализирано. Дали ще вкараме млади състезателки, или ще привличаме класни състезателки това към този момент е въпрос на полемика и в скоро време ще се разбере какво е решението. Изпращаме сполучлив сезон и липса на огромни травми, което също е доста значимо.

– Пет девойки станаха шампионки и в трите възрастови групи – дами, старша и младша. Това ли ще е бъдещето на Марица?

. Тези пет, може да станат 10, а за какво не и 15. Тази година бяха пет, а през новия сезон за какво да не са седем. Тези пет бяха на игрището с останалите, които им бяха задоволително добра конкуренция и тези деца се развиват. Всички деца от школата заслужават възторженостти това, което беше реализирано при младшата и старшата. Поздравление и за по-малките, при които също има доста огромен капацитет. Марица разполага с деца с физически данни, които би трябвало да бъдат развивани последователно, с цел да се избегнат травми. При по-високите състезатели координацията идва на по-късен стадий и тяхното развиване е по-бавно. Няма по какъв начин да желаеме да реализираме резултати на равнище от 12 годишните до старшата на всички места, тъй като това не е вярно и ще приказва, че конкуренцията я няма, само че това не е по този начин, тъй като конкуренцията е на мощно равнище и това ни стимулира в допълнение. В същото време Марица се прави селекция с мисъл за бъдещето. При 13-годишните шампионата е извънредно тежко. Момичетата до 15 години играха с повече деца родени 2008-а година и съумяха да влязат във крайна четворка, а в останалите тимове играят по-големи деца 2007-а година, което е доста огромен триумф. На нова година те падаха от софийските тимове с по 0:3 и по 10 точки, а се стигна до равнище, което бяхме за малко да победим Левски (София) в полуфинала. Това значи, че те са създали един напредък през целия сезон и заслужават своите поздравления. Етапът на развиването на един играч е дълъг и той е от началото на неговите занимания с волейбол, само че това е дълъг интервал, който продължава до 18-19 години, а от време на време и до 25 години. Всеки един играч би трябвало да си извърви пътя да се защищити от травми и да извлече максимума като капацитет – това, което му е обещано като гений и това, което е доразвил в залата.

– Предстои нов сезон какво ще си пожелаете?

– Аз постоянно си поисквам да няма травми и децата да са здрави и да имаме търпението да научим децата на верни неща. Волейболът е игра и те би трябвало да се забавляват и резултатът е в резултат на играта. Резултатът не може да бъде аршин при най-малките. Поздравявам всички тимове, които участваха в шампионатите при подрастващите. Видя се, че 13-годишните имат също доста огромен капацитет и това е огромно предизвикателство за нас ние да развием този капацитет. Ние би трябвало да развиваме фрагментите си. Трябва да се мисли за националния тим и какви състезатели ще изградим за в бъдеще. Има капацитет и в най-малките при 2009г. Едно е да направиш резултат, само че друго е да го защитиш, а за какво не и да го подобриш. Има едно съществено предизвикателство към всички треньори в България да развият капацитета на тези млади волейболисти. Пожелавам на всички да бъдат здрави, да нямат травми и да бъдат търпеливи и упорити в залата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР