Шампионска лига се завръща днес с две много интересни четвъртфинални

...
Шампионска лига се завръща днес с две много интересни четвъртфинални
Коментари Харесай

Шампионска лига се завръща с Реал Мадрид - Сити и Арсенал - Байерн Мюнхен

Шампионска лига се завръща през днешния ден с две доста забавни четвъртфинални борби - Реал Мадрид - Манчестър Сити и Арсенал - Байерн Мюнхен.
Прочетете още
Според мнозина дуелът Реал Мадрид - Манчестър Сити е край преди финала. Двата тима по този начин и не могат да се засекат в последната борба за купата. Любопитно е, че този конфликт ще се играе за трети следващ сезон в елиминациите на Шампионската лига.

През сезон 2021-2022 Реал Мадрид острани Сити след един от най-великите обрати правени в миналото, тогава мадричани падаха с общ резултат 3:5 в добавеното време на дуела, само че с два гола на Родриго Реал стигна до продължения, а в тях осъществя още един гол и се класира на финала, а след това завоюва и трофея.

Миналия сезон 2022-2023 още веднъж на полуфинал Сити взе реванш, откакто победи с 4:0 в Англия, а реваншът приключи при 1:1. Англичаните завоюваха трофея и за първи път победиха в Шампионска лига. 

Сега точно спечелилият от тази двойка още веднъж е най-големият любимец за класиране на край, само че този път срещата сред двата тима е още на четвъртфиналите.

Реал има преимущество по отношение на борбата за купата, тъй като мадричани действително са първенци в Ла Лига, а за Сити следва решителни борби за трофея, а в битката с отбора са още Арсенал и Ливърпул.

В общия баланс Сити води с 4 победи, 3 са триумфите на Реал, а равенствата също са 3.

Арсенал ще играе на четвъртфинал в Шампионска лига за първи път от сезон 2009-2010. Англичаните би трябвало да са удовлетворени от жребия, тъй като ще играят с Байерн Мюнхен, който се намира в ужасяваща форма през този сезон и е на път за първи път от повече от 10 години да не завоюва трофей.

Арсенал се бори за купата в Англия дружно с Ливърпул и Сити, само че има упоритости на положително показване и в Шампионска лига.

Пред Байерн Мюнхен не остана нищо друго и единствено Шампионската лига е късмет да бъде избавен сезона. Баварците отпаднаха рано за Купата на Германия и напълно скоро и публично ще изгубят Бундеслигата, откакто Байер Леверкузен води с внушителна преднина и през уикенда победа на Леверкузен ще ги направи за първи път първенец в Бундеслигата. 

За последно двата отбора се изправиха един против различен през сезон 2016-2017, когато в осминафиналите Байерн опустоши своя противник с общ резултат 10:2. 

Байерн е безапелационен в общите мачове със 7 триумфа, успехите за Арсенал са 3, а равенствата са 2. 

Ето и мачовете през днешния ден: 

22:00ч. Реал Мадрид - Манчестър Сити 

22:00ч. Арсенал - Байерн Мюнхен
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР