Шампионките от Марица (Пловдив) гостуват в Шампионска лига днес на

...
Шампионките от Марица (Пловдив) гостуват в Шампионска лига днес на
Коментари Харесай

Марица играе срещу финалиста в Шампионска лига днес

Шампионките от Марица (Пловдив) гостуват в Шампионска лига през днешния ден на финалиста в ШЛ от предишния сезон – турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул). Маричанки ще изиграят четвъртия си мач в груповата фаза на Шампионска лига, а дуелът стартира в 18:00 б.в. в зала Бурхан Фелек в Истанбул.
Прочетете още
Освен финалист от предишния сезон в Шампионска лига туркините станаха и бронзови медалистки от Световното клубно състезание. Именно след мача с Марица туркините ще пътуват за китайския град Ханджоу, където ще играят на Световното клубно състезание за тази година.

Марица записа страхотна победа в последния си мач в групите на Шампионска лига против Вашаш Обуда (Будапеща) с 3:2 гейма в Будапеща и взеха преднина в борбата за третото място, което дава право на присъединяване в елиминациите на шампионата за Купата на ЦЕВ. Еджзаджъбашъ загуби като посетител на италианския Савино Дел Бене (Скандичи) с 1:3 гейма.

В шампионата маричанки победиха в събота Хектор (София) с 3:0 гейма като посетител. Отборът е водач в НВЛ Демакс с цялостен актив от 21 точки и без загуба. Еджзаджъбашъ победи вкъщи Саръйер с 3:1 гейма в последния си мач от турския волейболен хайлайф. Тимът е първи в Султанската лига с актив от 31 точки, колкото има и втория ВакъфБанк (Истанбул), само че той е с по-лоши индикатори. Еджзаджъбашъ е с 11 победи и едно тъждество.

Жълто-сините вземат участие в Шампионска лига, откакто завоюваха за осми следващ път шампионската купа в България, а турският гранд приключи втори през миналия сезон в Султанската лига.

Двата тима се срещнаха и през сезон 2016-2017, когато играха в в третия кръг на Шампионска лига. През предишния сезон 2022-2023, както и в този момент двата тима се изправят един против различен в груповата фаза на Шампионска лига.

Марица играе за пети път в групите на Шампионската лига против турски отбор.

Това ще бъдe мач номер 62 за Марица в европейските клубни шампионати.

Двубоят ще бъде излъчен онлайн по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР