Шампионката от US Open Слоун Стивънс бе първата, която отпадна.

...
Шампионката от US Open Слоун Стивънс бе първата, която отпадна.
Коментари Харесай

Американска трагедия в първия ден на Australian Open

Шампионката от US Open Слоун Стивънс бе първата, която отпадна. Малко по-късно миналогодишната финалистка в Мелбърн Винъс Уилямс загуби. Последва я Коко Вандеуеге и нещата се развиха вихрено за американските тенисистки, като девет от десетте, които играха в първия ден, отпаднаха в първия кръг на Откритото състезание на Австралия. И това се случи четири месеца, откакто четири американки играха на полуфиналите в Ню Йорк за първи път от 36 години.

" Беше тежък ден, само че това е сложен спорт ", разяснява Никол Гибс. Тя бе единствената американка, която записа победа на старта. Гибс завоюва против Виктория Томова, която дебютира в главната скица на шампионат от Големия шлем. " Това не е индикатор за нищо с изключение на за това, че конкуренцията при дамите е огромна и имахме неприятен ден ", добави Никол.

" In women's tennis, anything can happen when there is no Serena Williams. "

Stephens
Venus
Vandeweghe
Bellis
Kenin
Riske
Townsend
Brady
Gibbs
Falconi

A bad day for American women at the #AusOpen https://t.co/H21ob42qjD pic.twitter.com/Q71pil6Dmh
— ESPN India (@ESPNIndia) 15 January 2018
При мъжете обстановката не бе доста по-различна. Най-високопоставеният американец Джак Сок отпадна от японеца Ючи Сугита, а Джон Иснър загуби от австралийски квалификант Мат Ебдън. Единствената победа реализира партьорът на Григор Димитров на двойки Райън Харисън, който съумя да преодолее Дуди Села след оспорван петсетов дуел.

Американец не е печелил шампионат от Големия шлем при мъжете от 15 години и упованията не са големи, тъй че дано се концентрираме върху дамите.

В отсъствието на Серина Уилямс нещата изглеждаха чудесно по време на US Open през септември, когато тя роди. Миналия сезон сестра й Винъс игра край на " Уимбълдън " за първи път от 2009 година и доближи до полуфиналите в Ню Йорк. Вчера обаче тя загуби с 3:6, 5:7 от 78-ата в света Белинда Бенчич.

" Миналата година си е за предходната година. Не живееш в предишното, не е допустимо ", бе коментарът на Винъс, а Слоун Стивънс знае това доста добре. Тя направи огромния си пробив с купата на US Open. От тогава тя няма победа, като през вчерашния ден записа осма поредна загуба.

" Тенисът е като въртележка, само че аз се научих да не се паникьосвам. Всичко ще бъде наред. Винаги ще има моменти, в които е доста мъчно, и моменти, в които нещата са прелестни ", показа Слоун. Сентенцията важи и за целия американски тенис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР