Шампионката от US Open Ига Швьонтек приключи защитата на титлата

...
Шампионката от US Open Ига Швьонтек приключи защитата на титлата
Коментари Харесай

Швьонтек отпадна от US Open след загуба от Остапенко

Шампионката от US Open Ига Швьонтек завърши отбраната на купата си, откакто отстъпи с 6:3, 3:6, 1:6 от Йелена Остапенко (Латвия). Поражението значи, че при започване на идната седмица полякинята ще загуби първото си място в международната класация и ще бъде изместена от Арина Сабаленка (Беларус).

Швьонтек позволи пробив в сервиса си още в първия гейм на мача, само че незабавно по-късно съумя да го върне. Остапенко позволи брейк в подаването си и за 2:4 и това беше уверено за първия сет.

Латвийката, шампионка от „ Ролан Гарос “ през 2017 година, напряко разруши международната №1 до края на мача. Така тя усили на 4:0 общия си баланс в мачовете против Ига Швьонтек. За последните 17 месеца няма друга тенисистка в света, която да е записала четири победи против полякинята.

В първия за кариерата си четвъртфинал на US Open Йелена Остапенко ще играе против американката Коко Гоф, която спря приказката на завърналата се в тениса след продължителна пауза Каролине Возняцки след победа с 6:3, 3:6, 6:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР