Шампионката от Уимбълдън Гарбине Мугуруса и финалистката от Ролан Гарос

...
Шампионката от Уимбълдън Гарбине Мугуруса и финалистката от Ролан Гарос
Коментари Харесай

Мугуруса срещу Халеп е финалът при жените в Синсинати

Шампионката от " Уимбълдън " Гарбине Мугуруса и финалистката от " Ролан Гарос " Симона Халеп ще играят във финала на шампионата в Синсинати. Испанката и румънката стигнаха до борбата за трофея след извънредно безапелационни победи в полуфиналите.

Мугуруса имаше потребност от 79 минути, с цел да победи миналогодишната шампионка в Синсинати Каролина Плишкова с 6:3, 6:2. Освен че детронира чехкинята, испанската тенисистка сложи под опасност и първото й място в международната класация.

Финалът стартира в 21.00 ч.

Двукратната шампионка в Големия шлем сподели впечатляващи ретури против най-добре сервиращата тенисистка сега и стигна до цели 14 точки за пробив. Тя осъществя четири от тях - по две в двата сета, а в това време избави всяка една от трите благоприятни условия, които се откриха пред Плишкова.

Мугуруса реализира втората си победа от осем мача против чехкинята и постави завършек на серията от шест следващи загуби против тази съперничката. Испанката не беше побеждавала международната номер 1 от първия кръг на " Ролан Гарос " през 2013 година

Шампионката от " Уимбълдън " ще преследва пета купа в седмия край в кариерата си. Тя завоюва последните три мача за купа, до които доближи - в Лондон против Винъс Уилямс, в миналогодишния " Ролан Гарос " против Серена Уилямс и в Пекин през 2015 година против Тимеа Бачински. Другият й трофей е от Хобарт през 2014 година, когато надигра Клара Закопалова.

 Мугуруса против Халеп е финалът при дамите в Синсинати
© Associated Press

Симона Халеп беше още по-категорична в полуфиналите в Синсинати. Тя се нуждаеше от едвам 55 минути, с цел да преодолее съпротивата на американката Слоун Стивънс, която заема 151-ото място в света и влезе в шампионата с " уайлд кард ".

Румънката се наложи с 6:2, 6:1, като записа четвърта поредна и общо пета победа против тази съперничка в седмия дуел посред им. Тя не даде нито един късмет за пробив на Стивънс и осъществя пет от своите девет благоприятни условия.

Халеп, която стигна до мача за купата без изгубен сет, ще играе за повторно на край в Синсинати. Първият беше преди две години, когато загуби от тогавашната номер 1 Серена Уилямс с 3:6, 6:7 (5).

Днешният край ще бъде 25-и в професионалната кариера на 25-годишната румънка. Тя ще преследва 16-ата си купа, а при победа за пръв път ще оглави международната класация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР