Дерик Уайт вкара стрелба от зоната за три точки 45

...
Дерик Уайт вкара стрелба от зоната за три точки 45
Коментари Харесай

Бостън Селтикс ще играе за титлата в НБА след победа в четири мача срещу Индиана Пейсърс

Дерик Уайт вкара пукотевица от зоната за три точки 45 секунди преди края и Бостън Селтикс отстрани Индиана Пейсърс в плейофите на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА) след победа със 105:102 в четвъртия мач.

Джейлън Браун наниза 29 точки, а Джейсъм Тейтъм добави дабъл-дабъл за Селтикс с 24 пункта, 13 битки и осем асистенции. Андрю Нембард пък бе най-хубавият състезател за Пейсърс с 24 точки и персонален връх в плейофите с 10 битки.

Бостън заличи пасив от девет точки в последната четвъртина, а кулминационната точка бе тройката на Уайт в последната минута. Той бе оставен самичък вдясно от коша на Индиана и получи топката от Браун, след което наниза стрелбата несмущаван. Индиана отговори с опит на Андрю Нембард за тройка 33.6 секунди преди края, само че той пропусна и Тейтъм завоюва битката.

Пейсърс не направиха нарушаване след подновяването на играта и Тейтъм не съумя да се разпише с нова далечна пукотевица, само че Джру Холидей взе битката в офанзива и Селтикс източиха часовника. Така Бостън записа втори огромен поврат като посетител, откакто в мач №3 изоставаше с осем точки 2:38 минути преди края.



Селтикс ще играе за купата в НБА за повторно в последните три години, а противник ще бъде спечелилият от серията сред Далас Маверикс и Минесота Тимбъруулвс. Далас води с 3:0 победи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР