Шампионката от "Ролан Гарос" Ига Швьонтек се класира за първия

...
Шампионката от "Ролан Гарос" Ига Швьонтек се класира за първия
Коментари Харесай

Шампионката от Ролан Гарос се класира за финала в Аделаида

Шампионката от "Ролан Гарос " Ига Швьонтек се класира за първия си край след триумфа в шампионата от Големия шлем в Париж. Поставената под номер 5 Швьонтек надви над швейцарката Джил Тайхман с 6:3, 6:2 и ще играе за купата на шампионата в Аделаида.

19-годишната полякиня взе първия сет с единствен пробив в за 3:1, а във втората част направи серия от пет следващи гейма, с цел да победи.

"Чувствам се солидно. За мен това е доста значимо, тъй като, когато играя добре, се развличам. Целта ми от началото на сезона е да бъда по-постоянна в изявите си, да играя добре седмица след седмица. Знам, че не постоянно е допустимо, само че ми се ще да бъде по-често ", разяснява Швьонтек, която доближи до трети край в кариерата си и се стреми към втора купа.

В мача за трофея на следващия ден тя ще се изправи против втората в схемата Белинда Бенчич (Швейцария).

Бенчич, 12-а в международната класация, отстрани 16-годишната Коко Гоф (САЩ) със 7:6(2), 6:7(4), 6:2. Швейцарката навакса пасив от 1:4 гейма в първия сет, който завоюва в тайбрек, а във втората част тя дръпна с 4:1 и при 5:3 сервираше за успеха, само че пропусна мачбол и разреши на Гоф да върне пробива. В следствие американката изравни след триумф в тайбрека.

В решаващия трети сет Бенчич поведе с 5:1 и този път не позволи поврат. Тя търси пета купа в кариерата си.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР