Шампионката от 2023 г. в Мелбърн Арина Сабаленка се класира

...
Шампионката от 2023 г. в Мелбърн Арина Сабаленка се класира
Коментари Харесай

Арина Сабаленка е на финал на Australian Open

Шампионката от 2023 година в Мелбърн Арина Сабаленка се класира за втория си следващ и общо трети край на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Белорускинята се наложи със 7:6(2), 6:4 над американката Коко Гоф в първия полуфинал. Поставената под номер 2 в схемата Сабаленка взе реванш от Гоф за провалянето си във финала на US Open през септември предходната година.

Сабаленка стартира доста мощно мача и бързо си обезпечи преднина от 5:2 гейма.

Тогава обаче пристигнаха най-хубавите минути за Гоф в мача, в които 19-годишната американка завоюва четири поредни гейма и на собствен ред поведе с пробив при 6:5. Четвъртата в схемата Гоф дръпна с 30:0 на собствен сервис, само че Сабаленка някак съумя да обърне 12-ия гейм в мача и да докара първата част до тайбрек.



В него тенисистката от Беларус бе по-добра, поведе с 4:0, а по-късно и с 6:1 точки и затвори сета след 7:2.

Във втория сет Сабаленка и Гоф печелеха подаванията си до 4:4 гейма. Тогава защитаващата купата си съумя да стигне до две точки за пробив и при втората опция записа подобен, който действително ѝ обезпечи и спечелването на мача.

От началото на шампионата Сабаленка към момента няма изгубен сет, само че през днешния ден за пръв път загуби повече от четири гейма в границите на един подобен.

Въпреки че направи повече непредизвикани неточности и по-малко асове, Сабаленка записа доста по-голям брой печеливши удари по отношение на Гоф - 33 против 22. Американката обаче направи и осем двойни неточности против единствено две на Сабаленка, което в допълнение подкрепя представянето на белорускинята.



25-годишната Сабаленка е първата състезателка, която доближава поредни финали на Australian Open след Серина Уилямс през 2016 и 2017 година и ще се опита да стане първата, която печели следващи трофеи в Мелбърн след Виктория Азаренка през 2012 година и 2013 година

На финала в събота тя ще срещне победителката от втория полуфинал, в който съпернички са Цинуен Джън от Китай и квалификантката от Украйна Даяна Ястремска.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР