Шампионката на US Open от 2021-ра, Ема Радукану, изглеждаше вървеше

...
Шампионката на US Open от 2021-ра, Ема Радукану, изглеждаше вървеше
Коментари Харесай

В 3-часов трилър: Световната №94 спря Радукану и продължава приказката си на АО

Шампионката на US Open от 2021-ра, Ема Радукану, изглеждаше вървеше към вярната посока, откакто завоюва първия си мач на " мейджър " от Уимбълдън 2022 насам. Но през днешния ден в съвсем тричасов конфликт представителката в топ 100, Яфан Янг, която бе на 2 гейма от това да загуби първия кръг против Сорана Кърстя, отстрани британката с 6:4, 4:6, 6:4. В идващия кръг я чака сънародничката й Кинуен Женг.

Първият сет стартира равностойно за двете тенисистки, но при 1:1 китайката съумя да осъществя пробив и да поеме надзор в конфликта. Играта на международната номер 94 бе на доста високо равнище и не разреши на шампионката от US Open през 2021-а да направи поврат, макар че и при 2:5, Радукану съумя да завоюва два следващи гейма, само че това не бе задоволително да се завърне и по този начин Уанг завоюва сета с 6:4.

Вторият сет стартира още по-добре за международната номер 94, реализирайки ранен пробив. При 2:0 Янг имаше опция за още един брейк, но някогашната номер 10 не разреши на съперничката си да го осъществя. Този миг се оказа основен за сета, тъй като след дълъг идващ гейм, британката изравни резултата, а по-късно даже съумя да го обърне в своя изгода. Този миг се оказа основен за тогавашната представителка и даже при 5:3 имаше късмет да затвори сета, но азиатката избави две сетбола. Въпреки това някогашната представителка в топ 10 взе следващотоподаване и изравни сетовете на 1:1.

Третият сет стартира доста добре за Янг. При 1:0 за китайката, Радукану имаше опцията да изравни резултата, само че азиатката не разреши това да се случи. Следваха доста равностойни и оспорвани подавания и от двете страни, само че международната номер 94 съумя да завоюва множеството от тях и поведе с 5:2. По сходство на първия сет, Радукану не се съобщи елементарно, само че в последна сметка успеха отиде при Яфан Янг.

Yafan Wang secures her best-ever Grand Slam result, defeating Emma Raducanu 6-4 4-6 6-4 in a tick under three hours to reach the third round! •
— #AusOpen (@AustralianOpen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР