Шампиони под карантина. Това е съдбата днес на всички професионални

...
Шампиони под карантина. Това е съдбата днес на всички професионални
Коментари Харесай

Шампиони под карантина: Златните пет - с отложена, но непроменена цел

" Шампиони под карантина ". Това е ориста през днешния ден на всички професионални спортисти. Изолирани вкъщи, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи напътствията за обществено разграничаване в битката с ковид, те не се предават. Напротив. Техните зали, игрища, басейни и писти пустеят, само че домовете им се трансформират във все по-колоритни подготвителни площадки.

Днес ще проследим по какъв начин грациите от националния ни отбор по художествена гимнастика упражняват у дома, само че и... дружно.



Да си " златно момиче” е купа, която тежи. Звание, което би трябвало да бъде защитавано и доказвано още веднъж и още веднъж. Напълно наясно с призванието си е ансамбълът ни по художествена гимнастика. Звездният тим връхлетя мълниеносно на интернационалната сцена. Почти като буря. Но не с цел да унищожава, а с цел да построява. Момичетата съумяха да изградят към себе си кула от доверие, поддръжка и безрезервна любов от публиката по целия свят. Неслучайно последователите на спорта в Испания ги назовават " кралици”, а почитателите в Италия им крещят от трибуните " Grazie” ( " Благодарим " ) за страстите, които пораждат посредством играта си.
Шампиони под карантина: Книги и креативност избавят Калейн от еднообразието Как минава един ден на "златното момиче "

Дори и специалистите от съветската школа нямат причини, с които да оспорят качествата на грациите ни. Те самите също осъзнават силата си. Но не се стопират. Не единствено, че построяват, само че и надграждат. Всяка година съчетанията на Весела Димитрова показват нов, още по-добър от предходния, живописен шедьовър, прелестно изпълнен, с помощта на чувствеността, техниката и качествата, които Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова влагат и владеят.
За противниците от сърце (ВИДЕО) Гимнастичките от националния тим с поддръжка към съперничките си

Всички почитатели на художествената гимнастика чакаха с боязън да схванат какви композиции е подготвил тимът в най-важната за кариерата си година – тази на олимпийските игри в Токио. Именно на най-големия състезателен конгрес чакахме по този начин жадувания успех на българския отбор. Златото в многобоя на международни шампионати ни се изплъзваше на косъм при всички 3 опита досега.
Раева: Омерзена съм, само че имам вяра, че казусът със съдийството може да бъде решен "Видяхме една извънредно мощна България. Надявам се този тим да получи това, което заслужава "
Да, на някои надпревари личните неточности на девойките подаряваха първото място на съперничките ни, на други шампионати обаче бяха грубо ощетявани, а купата им беше отнемана. Така всички българи се надявахме правдата да спечелва тогава, когато би имало максимален смисъл. Надявахме се да забележим девойките в цялостния им искра тогава, когато е най-важно. Тогава, когато един златен орден би те предиздвикал да погледнеш с най-голяма горделивост на спортната си кариера и да се усмихнеш даже и след години. Тогава, когато би предиздвикал един дребен народ да почувства какъв брой мощен в действителност може да бъде.

Да, толкоз мощни са нашите девойки, само че ще би трябвало да изчакат още една година, с цел да го потвърдят на целия свят. Олимпийските игри в Токио бяха отсрочени поради пандемията от ковид, а церемонията по откриването ще е на 23 юли 2021 година Независимо от сложната моментна обстановка обаче, без значение от новата дата и отсрочената фантазия, задачата остава непроменена. Пътят към нея – също.
Весела Димитрова: Момичетата са моите герои (ВИДЕО) Българските гимнастички ще показват шоу спектакъла "Светът на златните девойки " в Русе, София и Панагюрище
Златните 5 го знаят по-добре от нас. Затова, въпреки и у дома, те не стопират с тренировките. Не мързелуват, а и не се разделят. Измислят способи да бъдат дейни дружно, въпреки и с помощта на дигитализацията. Правят го с ясното схващане, че скоро ще се върнат в играта. А този път тя ще е яростна и безкомпромисна. Но те са бойци и знаят тъкмо по какъв начин да завоюват най-важната борба.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР