Шампиони от предишни години дублираха победите си във Великденския крос

...
Шампиони от предишни години дублираха победите си във Великденския крос
Коментари Харесай

Шампиони от предишни години дублираха победите си във Великденския крос в Разград

Шампиони от предходни години дублираха успехите си във Великденския крос в Разград.

153-ма бегачи се включиха в петата конкуренция по петкилометровото трасе по разградските улици през днешния ден. 57 мъже и 31 дами участваха в самостоятелното съревнование, а останалите тичаха в щафети от по 5 поста.

Пръв с рекордно за надпреварата време финишира 28-годишният Данчо Петров от Fit2run-Варна. Той избяга петте километра за 16 минути и 11 секунди, което е с 5 секунди по-бързо от миналогодишното му достижение. През 2017 година младежът, който преди години стана прочут с това, че мечтае да стане първенец и има гений за това, само че няма средства и се храни единствено с баничка дневно, още веднъж се изкачи най-високо на почетната стълбичка пред паметника на Майстор Манол в Разград. Втори финишира 17-годишният Иван Иванов от СК”Супер-спорт”-Варна, а трети – Валентин Балканов, също от СК”Супер-спорт”-Варна.

Най-бързата жена по улиците на Разград бе 24-годишната Радосвета Симеонова от клуб „ Добруджа-99”-Добрич. Тя е победител от изданието на Великденския крос през 2016 година, и след днешния финиш имаше сили за още две обиколки по трасето на щафетата и на практика пресече финалната лента три пъти. На второ място при дамите е 36-годишната Таня Димитрова от Семеен кодекс Костенец, а на трето – 39-годишната Еманоела Радева от Семеен кодекс Добруджа-99.

Най-бързи измежду 13-те щафетни тима бяха петимата от Fit2run-Варна, след тях финишираха „ Опасни тревопасни” – отбор, формиран от вегетарианци от разнообразни градове, на трета позиция бе един от тийнейджърските тимове от Разград – „ Непобедимите”, участниците в който са на 13-14 години.

Призьорите на 5 километра се доставиха с ваучери за спортни артикули на стойност сред 100 и 50 лв., а тези в щафетата — ваучери за потребление базата на Лудогорец, приключенска литература и бъфове/ранички. Всяко дете под 18 години, което взе присъединяване в кроса, получи като подарък състезателен шал или чанта-раничка с логото на “Зелена стъпка”.

Награди имаше и за победените. В лотария бяха изтеглени предметни призове, свързани с любителското тичане. Най-голямата премия бе футболна топка с подписи от шесткратните първенци на страната „ Лудогорец”, завоюва я 12-годишната Виктория Иванова от Разград.

Партньори в организацията на клуб „ Зелена стъпка” са община Разград и ПФК Лудогорец 1945.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР