Шампионатът е част от програмата за развитие на конния спорт

...
Шампионатът е част от програмата за развитие на конния спорт
Коментари Харесай

България е домакин на Световния Чалъндж финал по конен спорт тази седмица

Шампионатът е част от програмата за развиване на конния спорт по света и заема главно място в календара на Международната федерация – FEI.

В България идват 17 ездачи от Бразилия, Колумбия, Еквадор, Индия, Йордания, Мароко, ЮАР, Сингапур, Аржентина, Уругвай и Тунис. България ще бъде показана от двама участници в надпреварата - Ванеса Атанасова и Ердохан Сами.

Регламентът за постигане до последния кръг на сезона в Житница Чалъндж 2022 е по двама ездачи от десетте лиги по целия свят. България получава право като хазаин да има своите участници в идните тествания.

„ Това е доста влиятелен шампионат за развиването на нашия спорт и също толкоз атрактивен. Състезателите нямат право да вземат участие със своите коне, а домакина на конкуренцията му обезпечава на място. Заявили сме 23 български коня, които ще бъдат разпределени по чоп за всеки ездач, като ще има и запаси. За повторно след 2015 година сме домакини на подобен край, който ще бъде следен по целия свят, с помощта на телевизионното излъчвате в канала на Международната федерация FEI TV. Честта да приемем Чалъндж 2022 ни задължава да бъдем съвършени домакини и сме създали отлична организация за всичко. Шампионатът няма награден фонд, само че сме приготвили специфични изненади като дарове за всички участници и най-много за медалистите.

С доста забавна гала ще открием шампионата в сряда вечер, като тематични мелодии от всяка страна ще посрещнат състезателите и гостите от чужбина. Четири дни ще бъдат тестванията с височина на трудностите от 110 и 120 сантиметра. Две квалификации в петък и събота, и два финала. В първия ще попаднат ездачите с най-хубави резултати до 10 място и дребен край за останалите. Големият край за призово красиране и медали ще бъде в неделя от 15:00 часа “, сподели вицепрезидентът на БФ Конен спорт доктор Крум Рашков.

Първото съревнование от програмата на шампионата ще стартира от 17:00 часа в четвъртък. През всичките дни до неделя достъпът за аудитория на конната база в Житница ще бъде безвъзмезден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР