Шампионът вече е едноличен лидер в Премиер лигата на Русия.

...
Шампионът вече е едноличен лидер в Премиер лигата на Русия.
Коментари Харесай

Зенит се възползва от грешната стъпка на Спартак

Шампионът към този момент е едноличен водач в Премиер лигата на Русия. Отборът на победи с 3:1 гостуващия и дръпна с три точки пред втория, който загуби от (0:1).

Два гола за питерци вкара. Таранът към този момент е 4-и във безконечната класация на стрелците на Зенит. също се разписа и оглавява подреждането при голмайсторите в РПЛ, дружно с Дзюба. Двамата имат по 10 попадения.

Динамовци можеха да поведат в 5-ата минута, само че стреля право в ръцете на. В 14-ата стигна до топката след неточност в отбраната на гостите и подаде на Дзюба, който с лекост откри резултата.

До почивката Зенит вкара и втори гол. Той падна от дузпа, отсъдена за нарушаване на против. Дзюба пък нямаше проблем от бялата точка и прати в противоположния ъгъл. Зенит имаше късмет и за трето попадение, само че уцели гредата.
Влизането на и ненапълно оживи играта на Динамо. В 56-ата минута Грульов беше повален в наказателното поле от. Комличенко осъществя дузпата и интригата се върна.

В 58-ата минута още веднъж Грульов надбяга бранителите на Зенит, само че стреля в навън. В 72-ата пропуск направи и Комличенко. Зенит реши всичко с гол на Азмун след нова асистенция на Сутормин.
" Труден мач. Динамо доминираше първоначално. След 2:0 имахме и други положения. Когато противникът понижи, трябваше да запазим централизация. Поздравявам момчетата. Имахме потребност от тази победа след всички отрицателни страсти в последно време ", разяснява наставникът на Зенит Сергей Семак.

За Динамо това беше шеста загуба през сезона, само че тимът резервира 4-ото си място в класирането с 30 точки, колкото има и Сочи.

Премиер Лига 18 кръг, събота 12 декември  Зенит 3:1краен резулат  Динамо Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР