Шампионът в редовния сезон Рилски спортист спечели с 85:66 (20:14,

...
Шампионът в редовния сезон Рилски спортист спечели с 85:66 (20:14,
Коментари Харесай

Рилски спортист изравни серията след категорична победа над Академик Пловдив

Шампионът в постоянния сезон Рилски състезател завоюва с 85:66 (20:14, 24:19, 24:19, 17:14) като посетител на Академик (Пловдив) във втория четвъртфинален плейоф сред двата отбора в Националната баскетболна лига за мъже. По този метод играчите на Людмил Хаджисотиров изравниха серията на 1:1 победи и крайният победител от конфликта ще бъде избран в съдбоносен трети мач, който ще се играе в „ Арена Самоков “. 

Рилски състезател бе доста по-ефективният тим в дуела в зала „ Сила “ и с помощта на нападателната си игра в отбрана и високия % извоювани битки под двата коша отборът от Самоков стигна до крайния триумф, с което заличи пасива си в серията след първия дуел. 

Рилски състезател стартира доста по-агресивно срещата и поведе с 12:2 точки в средата на първата част след две следващи тройки на Йордан Минчев и Деян Карамфилов, което принуди старши треньорът на Академик Йордан Янков да вземе спиране. След него грешките в играта на домакините продължиха и по този начин първенецът в постоянния сезон завърши първата четвърт с задатък от 20:14.

„ Студентите “ стартираха по-концентрирано при започване на вторите 10 минути и след три следващи бързи офанзиви понижиха изоставането си до 20:25. По-агресивната игра на гостите от Самоков в отбрана обаче продължи и през втората четвърт, като в средата на частта те още веднъж отвориха двуцифрена преднина при 32:22 и резервираха задатъка си до края на първото полувреме – 44:33.

След подновяването на играта преднината на Рилски състезател набъбна на 16 точки при 53:37 след тройка на Йордан Минчев. 4:13 минути преди края на третата част Академик смъкна изоставането си до 8 точки след панер и пукотевица за три на Томислав Минков, само че играчите на Людмил Хаджисотиров продължиха да показват доста по-солидна игра в битката в нахлуване и завършиха третата четвърт с 16 точки задатък – 68:52.

В последните 10 минути Рилски състезател не изпусна самодейността, с цел да се поздрави с триумфа след крайното 85:66.

Най-полезен за спечелилите стана Йордан Минчев, който приключи с „ дабъл-дабъл “ – 20 точки и 14 битки, а 18 точки добави Димаджо Уигинс.

За домакините от Пловдив Томислав Минков бе най-резултатен с 19 точки.

Решаващият трети дуел от четвъртфиналната серия сред двата отбора е в понеделник (8 май) от 19:00 часа в Самоков. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР