Шампионът в професионалния бокс във версия Световна боксова асоциация (WBA)

...
Шампионът в професионалния бокс във версия Световна боксова асоциация (WBA)
Коментари Харесай

Мани Пакиао ще се кандидатира за президент на Филипините

Шампионът в професионалния бокс във версия Световна боксова асоциация (WBA) Мани Пакиао ще се кандидатира за президент на родината си Филипините на изборите през 2022 година. Новината беше обявена от някогашния му промоутър Боб Аръм пред вестник " Сън ".

От 2016 година президент на Филипините е Родриго Дутерте, а Пакиао от дълго време има упоритости в политиката и в този момент е решил да се изправи на изборите като претендент. 41-годишният Пакиао е поканил Аръм при инагурацията си на поста, откакто завоюва.

От 2016 година боксьорът е член на Сената на страната, като събра 16 милиона гласа. Именно през 2022 година изтича и този мандат на законодателния орган.

На кръга Мани Пакиао има 62 победи, от които 39 с нокаут, 7 провали и две равенства. През 2016-а година в началото разгласи края на кариерата си, само че откакто влезе в Сената се върна към спорта.

Той победи американеца Джеси Варгас в мач за купата в категория до 66,68 кг във версия WBO (Световна боксова организация).до този миг след връщането си на кръга той има три победи и едно проваляне.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР