Шампионът в Националната баскетболна асоциация Голдън Стейт Уориърс започна с

...
Шампионът в Националната баскетболна асоциация Голдън Стейт Уориърс започна с
Коментари Харесай

Шампионът в НБА тръгна ударно във финала на Запад

Шампионът в Националната баскетболна асоциация Голдън Стейт Уориърс стартира с победа със 119:106 като посетител на Хюстън финалната серия в Западната конференция.

С съществена заслуга за успеха на "войните от Златния щат " бе Кевин Дюрант, който осъществя 37 точки. Още 28 прибави Клей Томпсън, който самичък наниза 6 тройки, а водачът на отбора Стеф Къри приключи срещата с 18 точки, 6 битки и 8 асистенции.

За Хюстън най-полезен бе Джеймс Хардън, който осъществя 41 точки. Те обаче не бяха задоволителни, с цел да бъде обезвредена мощната игра в нахлуване на гостите. Крис Пол добави 23 точки и 11 битки за "ракетите " в първия си заключителен мач в конференциите в кариерата си, до момента в който резервата Ерик Гордън вкара още 15 точки за домакините.

Срещата в "Тойота Арена " стартира по-добре за домакините, които поведоха с 9 точки в средата на първата четвърт след забивка на Клинт Капела. Още до края на откриващия интервал обаче Голдън Стейт понижи изоставането си единствено до точка при 29:30 и на почивката двата отбора се отдръпнаха при еднакъв резултата - 56:56.

Второто полувреме обаче бе напълно за гостите, чиито опит в сходни срещи натежа и те съумяха да "откраднат " домакинското преимущество на Хюстън в серията.

Вторият мач сред двата отбора още веднъж ще бъде в Хюстън в ранните часове на четвъртък българско време. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР