Шампионът в Англия отдавна е ясен, като единствените въпросителни около

...
Шампионът в Англия отдавна е ясен, като единствените въпросителни около
Коментари Харесай

Сити мина кота 100, сър Алекс изпрати Венгер, а Челси е отново в играта

Шампионът в Англия от дълго време е явен, като единствените въпросителни към състава на Манчестър Сити са какви върхове ще успее да счупи тимът на Пеп Гуардиола в оставащите си три мача до края на конкуренцията.

„ Гражданите “ към момента имат шанса да преминат котата от забележителните 100 точки в крайното класиране. За задачата те би трябвало да завоюват два от последните си три мача, а в третия да не изгубят.

В дуела си през уикенда в Лондон против Уест Хем, Манчестър Сити означи четири попадения, с което оформи головата си сметка на 102 вкарани против позволени 26 гола през цялата акция. Рекордът по вкарани голове за един сезон се държи от отбора на Челси, който през 2010 година осъществя 103 попадения за целия сезон.

В същото време Уест Хем се срина единствено на три точки от зоната на изпадащите и ще има тежката задача да отстоява елитния си статус със зъби и нокти в оставащите три против до края.

УЕСТ ХЕМ – МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:4

Сити набута Уест Хем в блатото и изравни връх

Гол номер 100 за Сити се оказа чудноват автогол

Кръгът във Висшата лига стартира с мач на полуфиналиста в Шампионската лига – Ливърпул, който обаче този път разочарова на „ Анфийлд “ и стигна единствено до 0:0 против Стоук Сити. Футболистите на Юрген Клоп очевидно мислеха повече за реванша с Рома в сряда, в сравнение с за мача против „ грънчарите “, а това естествено им изигра неприятна смешка.

„ Червените “ към момента не са си обезпечили несъмнено място в Топ 4. В момента те заемат третата позиция в таблицата с актив от 72 точки и мач повече от петия Челси, който е с 66 точки. Четвъртият Тотнъм пък е с 68 и мач по-малко от Ливърпул.

ЛИВЪРПУЛ – СТОУК СИТИ 0:0

С мисъл за Рома: Ливърпул подари точка на Стоук

Клоп след хикса: Такъв е животът

Фирмино подписа нов дългосроченд оговор с Ливърпул

В идващия кръг един против различен ще застанат точно Ливърпул и Челси в решителен конфликт за систематизиране на квотите за присъединяване в ШЛ следващата година.

На „ Олд Трафорд “ също бе забавно. Юнайтед посрещна отбора на Арсенал в последното посещение на Арсен Венгер като управител на лондончани.

Преди началото на мача французинът получи специфичен подарък от легендата на домакините сър Алекс Фъргюсън. В последна сметка пък Юнайтед завоюва с 2:1 и съвсем си обезпечи второто място в крайното класиране.

МАНЧЕСТЪР ЮН – АРСЕНАЛ 2:1

Един от най-изненадващите резултати се получи в Лондон, където Кристъл Палас сподели впечатляващ футбол и разруши с 5:0 гостуващия Лестър.

КРИСТЪЛ ПАЛАС – ЛЕСТЪР 5:0

В битката за оставане в елита Саутхемптън реализира извънредно значим триумф, който може да се окаже скъп, имайки поради, че в това време отборът на Суонзи загуби от Челси.

САУТХЕМПТЪН – БОРНЕМУТ 2:1

„ Светците “, които заемат 18-ата позиция във краткотрайното класиране биха Борнемут с 2:1, до момента в който „ лебедите “ отстъпиха с 0:1 на отбора на Антонио Конте. Отборът от Уелс се намира тъкмо над чертата, само че разликата със Саутхемптън към този момент е единствено една точка. Предпоследният Стоук пък е с две по-малко от Суонзи.

Уест Бромич Албиън резервира илюзорни шансове за избавление. „ Дроздовете “ демонстрираха темперамент и се постановиха с 1:0 при визитата си на Нюкасъл, само че това надали ще им помогне в последна сметка.

НЮКАСЪЛ – УБА 0:1

БЪРНЛИ – БРАЙТЪН 0:0

ХЪДЪРСФИЙЛД – ЕВЪРТЪН 0:2

СУОНЗИ – ЧЕЛСИ 0:1
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР