Шампионът Реал (Мадрид) спечели трудно с 1:0 при визитата си

...
Шампионът Реал (Мадрид) спечели трудно с 1:0 при визитата си
Коментари Харесай

Реал Мадрид се доближава до върха в Ла Лига

Шампионът Реал (Мадрид) завоюва мъчно с 1:0 при визитата си на Валядолид в мач от 24-ия кръг на Ла Лига и редуцира разликата до 3 точки от настоящия водач Атлетико (Мадрид), който обаче остава с мач по-малко. Единствения гол за " кралете " осъществя Каземиро (65).

Домакините започнаха по-добре срещата и вратарят на гостите Тибо Куртоа трябваше да се намесва решаващо в 7-ата минута при удари на Ореяна и Янко. Минута по-късно белгийският пазач направи ново избавяне, отразявайки удар на Алкарас.

В 11-ата минута Кике падна в наказателното поле на гостите, претендирайки за дузпа, само че съдията Куадра подмина обстановката. Мариано Диас се разписа пък в 23-ата минута за " белия балет ", само че попадението не бе зачетено поради засада. Осем минути по-късно той още веднъж прати топката в мрежата на домакините, само че и в този случай гол не бе регистриран поради засада.

Играчите на Зинедин Зидан имаха предимство до края на първата част и в 39-ата минута Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле, а Каземиро бе оставен непокрит и насочи удар с глава, само че неопределено в навън.

Десетина минути след почивката Валядолид направи огромен пропуск. Ферлан Менди се опита да комбинира с сътрудник в защитата, само че сбърка и топката се озова на крайници на Фабиан Ореяна, който от упор шутира, само че Куртоа избави.

В 65-ата минута Тони Кроос центрира от директен свободен удар и Каземиро се разписа от близко с глава във вратата на Жорди Масип. Валядолид се опита да отвърне на удара и в 75-ата минута Вайсман падна в наказателното поле на Реал след прикосновение с състезател на противника, само че съдията не уточни бялата точка. До края на се стигна до други попадения и " кралете " си потеглиха с трите точки.

След четвъртата си поредна победа за състезание Реал събра 52 точки на втората позиция и е на 3 зад водача Атлетико. Валядолид остава на предпоследно място с 21 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР