Шампионът Пари Сен Жермен постигна четвърта поредна победа в Лига

...
Шампионът Пари Сен Жермен постигна четвърта поредна победа в Лига
Коментари Харесай

Нант пропусна да се възползва от високомерието на ПСЖ

Шампионът Пари Сен Жермен реализира четвърта поредна победа в Лига 1. Отборът на Томас Тухел се наложи с 2:1 при гостуването си на Нант и към този момент има задатък от 15 точки пред втория Марсилия. Головете за парижани осъществиха Анхел Ди Мария и Тило Керер.

Нант беше в серия от три загуби във всички шампионати преди този мач и мъчно можеше да се чака да окаже опозиция на хегемона ПСЖ, който прегазва противниците си във всеки мач. Мауро Икарди и Килиан Мбапе, който се ядоса на наставника Тухел след промяната си в дуела против Монпелие (5:0), поведоха офанзивата на парижани. Неймар отсъстваше за травма. Моузес Симон беше единственият нападател на " канарчетата ".

ПСЖ имаше 15 победи от последните 16 мача против този противник в Лига 1, само че през април отстъпи с 2:3. В началните минути Нант доста добре се защитаваше, само че последователно бранителите на домакините започнаха да бъркат. На два пъти искания на парижани за дузпа бяха подминати, а в 19-ата минута Преснел Кимпембе стреля с глава, само че Кадер Бамба почисти от голлинията.

След половин час игра Пабло Сарабия и Килиан Мбапе комбинираха по левия фланг, след което топката беше върната към точката на дузпата за Ди Мария. Аржентинецът незабавно стреля, а кълбото леко се отклони от Икарди и влезе във вратата. В края на полувремето Симон имаше късмет да изравни, само че не съумя да нанесе прекрасен изстрел.
В 55-ата минута гредата избави Нант от второ попадение, само че то падна скоро по-късно. Точен беше Тило Керер с глава засичайки центриране от корнер на Ди Мария. Попадението на немския защитник означаваше, че ПСЖ за 7 пъти в последните си 8 визити на Нант вкарва най-малко два гола.

В 62-ата минута Сарабия сътвори огромен пропуск, а в 68-ата домакините си върнаха в мача. Кимпембе сгреши топката попадна в Моузес Симон, който влезе в наказателното поле и с левия крайник простреля Кейлор Навас.
Гостите се постараха да отговорят уместно, само че Мбапе шутира над гредата, а Денис Петрич избави удар на Ди Мария. В 80-ата минута Нант беше покрай изравняването, само че резервата Рено Емонд не сподели здрави нерви и шутира в навън.

Реферът даде 4 добавени минути и във втората от тях още веднъж Емонд се озова на чиста позиция, само че стреля право в ръцете на Навас и лиши отбора си от точката.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА Лига 1 23 кръг, вторник 4 февруари  Нант 1:2краен резулат  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР