Шампионът Наполи завърши 2:2 при гостуването на Болоня в мач

...
Шампионът Наполи завърши 2:2 при гостуването на Болоня в мач
Коментари Харесай

Болоня и Наполи си спретнаха атрактивно реми, Лече остава в Серия А

Шампионът Наполи приключи 2:2 при гостуването на Болоня в мач без значение за класирането. Неаполитанците, които си осигуриха купата преди няколко седмици, поведоха с 2:0 с два гола на Виктор Осимен.

Нигериецът се разписа в 14-ата и 54-ата минути и към този момент има на сметката си 25 попадения в Серия А този сезон, с което на процедура си подсигурява голмайсторския приз в шампионата.

Болоня не се съобщи и съумя да навакса, като основно се оказа влизането в игра на Никола Сансоне. Люис Фъргюсън понижи, а Лоренцо Де Силвестри изравни, като и за двете попадения асистира Сансоне.

В добавеното време Сансоне прати топката за трети път в мрежата на южняците, само че попадението бе анулирано поради засада. 

Лече си обезпечи оставане в Серия А след трагична победа с 1:0 като посетител на Монца в мач от предпоследния 37-и кръг на италианското състезание.

Гол от дузпа на Лоренцо Коломбо в 11-а минута на добавеното време донесе скъпи три точки за Лече, с които отборът резервира 16-а позиция на 5 точки над зоната на изпадащите кръг преди края.

Българският национал Валентин Антов още веднъж остана на пейката за Монца. 

Двубоят се разви трагично, откакто в 84-а минута тимът на Монца получи право да извърши дузпа, само че датският нападател Кристиан Гюткяер пропусна.

Дълбоко в добавеното време реферът отсъди 11-метров углавен удар и в интерес на Лече и Коломбо не сбърка, с цел да донесе скъпата победа за отбора си.

Автор: Мирослав Димитров/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР