Шампионът на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков ще

...
Шампионът на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков ще
Коментари Харесай

Български отбор в 24-те часа на Льо Ман догодина!

Шампионът на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков ще е част от българския тим, който възнамерява да взе участие в фамозното съревнование " 24-те часа на Льо Ман " идната година с болида Sin Car R1. Проектът е на Росен Даскалов, който е ръководител на екипа София Кар Моторспорт, и Владимир Илиев, който е състезателен управител на отбора.

Отборът за момента има двама водачи – Влъчков и първенецът на писта в серия Макси Константин Маршавелов. Търсят се още най-малко двама състезатели (задължителният най-малко е трима плюс един резервен), като всички, които имат предпочитание и опция да вземат участие са поканени да вземат участие в подбора.

Вече са били извършени диалози с Пламен Кралев, Павел Лефтеров и Георги Дончев, като първите двама имат опит в 24-часови надпревари за устойчивост. Кралев взе участие в " Льо Ман " през 2009 г, а Лефтеров в " 24-те часа на Дубай " през 2016 година

Илиев разкри, че планът за български отбор в " Льо Ман " датира още от 2015 година, като в идващите месеци следва доста работа и проби. Даскалов изясни, че първо ще бъде изработен 12-часов тест на писта, като се чака това да се случи през есента в Гърция или Румъния. До него би трябвало да бъдат подбрани всички водачи.

Влъчков съобщи, че гледа към идващото предизвикателство - " Льо Ман " след триумфите в GT4 за Купата на Централна Европа в първия кръг от новия сезон. Иван завоюва и двете надпревари на пистата " Мост " в Чехия в класа на дилетантите. В този клас той ще взе участие и в идващия кръг.

Сега на Влъчков следва и присъединяване в първия кръг от новия сезон в националния шампионат на Затворен маршрут в Бургас. Там Иван ще се бори с още 12 водачи в своя клас Туринг с познатия си автомобил Honda Civic.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР